Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το στοίχημα της Agrino στις ριζογκοφρέτες

tags :
Το στοίχημα της Agrino στις ριζογκοφρέτες
Στους αντιπάλους της Agrino και οι Τούρκοι έμποροι
Η χύμα αγορά ρυζιού, οι ελληνοποιήσεις από την Τουρκία και άλλων χωρών αλλά και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (PL),  ο μεγάλος αντίπαλος της Agrino, η οποία για να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό προχωρεί σε επενδύσεις  που θα ενισχύσουν τα μερίδια της στην εγχώρια αγορά και  θα συμβάλλουν στη διεκδίκηση με αξιώσεις των διεθνών αγορών.
Πάντως οι Τούρκοι έμποροι χάρη και στην Εγνατία οδό αλωνίζουν τις αγροτικές περιοχές αγοράζοντας επι τόπου ποσότητες πρώτης ύλης πληρώντας τοις μετρητοίς αλλά χωρίς παραστατικά με συνέπεια να δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Η εταιρία σημείωσε κύκλο εργασιών ύψους 29,3 εκατ. ευρώ το 2019, καταγράφοντας  οργανική ανάπτυξη  με θετικό πρόσημο  6,3% ενώ η λειτουργική κερδοφορία ξεπέρασε  τα 2 εκ.ευρώ το 2019 έναντι 1,56 εκ. ευρώ το 2018.
Άνοδο κατά 8% σημείωσαν οι εξαγωγές , οι οποίες να σημειωθεί  αντιπροσωπεύουν  το 20%  όγκου της παραγωγής.
Οι εξαγωγές  πραγματοποιούνται σε 30 διεθνείς αγορές και μοιράζεται σχεδόν ισόποσα σε χύμα προϊόν και σε επώνυμο προϊόν της εταιρίας.
Ο κ. Άγης Πιστιόλας, διευθυντή εξαγωγών και μάρκετινγκ της εταιρείας  στο περιθώριο δημοσιογραφικής εκδήλωσης, τόνισε  ότι ο στόχος  της εταιρείας  είναι να διευρυνθεί η βάση των εξαγωγών και να ενισχυθεί η εξαγωγή επώνυμων προϊόντων, καθώς στην Ελλάδα η εταιρία διατηρεί ηγετικά μερίδια στις κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται.
Στην κατηγορία του ρυζιού η εταιρία κατέχει την πρώτη θέση με ποσοστό 32%, την δεύτερη θέση στην κατηγορία των οσπρίων με ποσοστό 25% ενώ στην κατηγορία της ρυζογκοφρέτας διατηρεί επίσης ηγετικό μερίδιο με ποσοστό 10%.
Η εταιρία «τρέχει» τριετές επενδυτικό πρόγραμμα στην 2019-2022, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ και  αφορά στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων.
Η Agrino διαθέτει 2 παραγωγικές μονάδες στο Αγρίνιο και τη Σίνδο και μία μικρότερη στην Καστοριά. Ακόμη διαθέτει 3 κέντρα αποθήκευσης και διανομής, σε Αγρίνιο, Αθήνα και Σίνδο με 5 εγκατεστημένες γραμμές παραγωγής ρυζιού συνολικής δυναμικότητας 20 τόνων ανά ώρα, 2 μονάδες υγροθερμικής επεξεργασίας-parboiled δυναμικότητας 3,5 τόνων ανά ώρα και μια μονάδα παραγωγής ρυζιού ταχέως βρασμού, καινοτομική σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η πλέον πρόσφατη γραμμή παραγωγής  είναι αυτή των ρυζογκοφρετών που εγκαταστάθηκε στο εργοστάσιο της Σίνδου, το 2019.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης