Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πανούσης (Eurobank FPS): Στόχος να δώσουμε βιώσιμες μακροπρόθεσμες λύσεις στους δανειολήπτες

tags :
Πανούσης (Eurobank FPS): Στόχος να δώσουμε βιώσιμες μακροπρόθεσμες λύσεις στους δανειολήπτες
Πανούσης (Eurobank FPS): Περίπου το 25% των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές
«Ο στόχος ο δικός μας είναι να δώσουμε βιώσιμες μακροπρόθεσμες λύσεις στους δανειολήπτες, είτε είναι νοικοκυριά, είτε είναι επιχειρήσεις, και παράλληλα να προχωρήσουμε όπου μπορούμε και σε φιλικούς διακανονισμούς», ανέφερε σήμερα (5/2) στη Βουλή για το σχέδιο «Ηρακλής», ο Αναστάσιος Πανούσης πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανώνυμων Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΑΕΔΑΔΠ) και διευθύνων σύμβουλος της Eurobank FPS.
Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και στην προστασία της πρώτης κατοικίας: «Σήμερα υπάρχει ο νόμος 4605, ο οποίος είναι πάρα πολύ σημαντικός και οφείλεται και στην προηγούμενη κυβέρνηση η ψήφισή του, αλλά και στην υπάρχουσα που έκανε κάποιες βελτιώσεις.
Ο νόμος αυτός προστατεύει μία περίμετρο της τάξης των 10 δισ. ευρώ.
Η περίμετρος που πληρεί τα κριτήρια, τα οποία έχει ο 4605 είναι 10 δισ. ευρώ.
Είναι μία αρκετά ικανοποιητική περίμετρος. Ξέρετε πόσοι έχουν κάνει αίτημα το οποίο είναι εγκεκριμένο;
Μόνο περίπου 2000.
Δηλαδή, μιλάμε για περίπου 150.000.000 - 200.000.000», είπε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε πως «Ο ν. 4605 δίνει μια πάρα πολύ σημαντική ευκαιρία, δίνει κούρεμα στους δανειολήπτες, δίνει ένα πάρα πολύ χαμηλό επιτόκιο με μια μεγάλη διάρκεια.
Επιχορηγεί μέχρι και το 50% της δόσης.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, όλοι αυτοί οι δανειολήπτες, τα 10 δισ. να μην έχουν μπει στο νόμο.
Από την πλευρά μου λοιπόν, και από αυτό το βήμα, θέλω να κάνω μια έκκληση στους δανειολήπτες, να μπουν στο νόμο, να προστατευτούν και να πάρουν τα οφέλη τα οποία μπορούν να πάρουν».
Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
«Η εκτίμηση, τόσο δική μας με βάση τη διαχείριση αυτών των δανείων, όσο και της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι ότι περίπου το 25% των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές.
Και η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και αυτή η κυβέρνηση, έχουν δώσει εργαλεία - και αναφέρομαι σε φορολογικό, τραπεζικό απόρρητο κ.λπ. μέσα από τους νόμους 4605 και 3869, που δίνουν πλέον τη δυνατότητα να προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, και να κινήσουμε τις διαδικασίες να πληρώσουν και αυτοί», απάντησε.
 
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης