Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αραχωβίτης προς Βορίδη: Η ΕΕ δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν θα κάνετε τίποτε παραπάνω για τους ελαιοπαραγωγούς

Αραχωβίτης προς Βορίδη: Η ΕΕ δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν θα κάνετε τίποτε παραπάνω για τους ελαιοπαραγωγούς
O κ. Βορίδης ομολογεί ότι δε θα κάνει τίποτα παραπάνω για τους ελαιοπαραγωγούς, παρά τον δρόμο που του ανοίξαμε και το πράσινο φως από την Επιτροπή, υποστήριξε ο κ. Αραχωβίτης
Απάντηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη αναφορικά με τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης στους ελαιοπαραγωγούς από την ΕΕ, εξέδωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης.
Πιο συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στη Σπάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί σε ενίσχυση 60 εκατ. ευρώ που είχε συμφωνήσει η κυβέρνησή του με τον τότε αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο, Φιλ Χόγκαν, καλώντας την κυβέρνηση της ΝΔ να διεκδικήσει αυτό το ποσό.
Ο κ. Βορίδης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην υπουργό ότι «εμπαίζουν και κοροϊδεύουν τους ελαιοπαραγωγούς ισχυριζόμενοι ότι είχαν εξασφαλίσει ποσό ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφισή τους», παραπέμποντας σε επιστολή του P. Hogan.
Σε απάντησή του, ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι «κατά την προσφιλή του τακτική o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης, αποκρύπτει ότι εκτός από την επιστολή προς τον πρ. επίτροπο Γεωργίας Phil Hogan, έγινε συνάντηση με όλο το επιτελείο, όπου συζητήθηκαν με τον επίτροπο και τους συνεργάτες του από την DG AGRI: ενισχύσεις για την αποκατάσταση ζημιών που προκαλούνται από επιβλαβείς για τα φυτά οργανισμούς ή από δυσμενή κλιματικά φαινόμενα, βάσει του κανονισμού  702/2014, ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis), βάσει του κανονισμού 1408/2013 καθώς και άλλες λύσεις ή συνδυασμός λύσεων».
«Η απάντηση του κ. Hogan δικαιώνει πανηγυρικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τις δικές μου, και επαληθεύει τα λεχθέντα από τον πρ. πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Περιγράφει στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, συγκεκριμένους τρόπους στήριξης των ελαιοπαραγωγών!», επισημαίνει ο Σ. Αραχωβίτης, προσθέτοντας ότι «η απάντηση του κ. Hogan ήρθε στις 27/7/2019, όταν υπουργός ήταν ο ίδιος ο κ. Βορίδης».
Τέλος, τονίζει ότι «ο κ. Βορίδης ομολογεί ότι δε θα κάνει τίποτα παραπάνω για τους ελαιοπαραγωγούς, παρά τον δρόμο που του ανοίξαμε και το "πράσινο φως" από την Επιτροπή».
«Παρακαλούμε όλους τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς να διαβάσουν την απάντηση Χόγκαν για να διαπιστώσουν ποιος ανοίγει δρόμους, ποιος ενδιαφέρεται και ποιος, αντίθετα, αδιαφορεί συνειδητά», καταλήγει η απάντηση του Σ. Αραχωβίτη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης