Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι ΗΠΑ «παγώνουν» μυστικό πρόγραμμα με την Τουρκία λόγω της εισβολής στη Συρία

Reuters: Οι ΗΠΑ «παγώνουν» μυστικό πρόγραμμα με την Τουρκία λόγω της εισβολής στη Συρία
Η απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλει επ 'αόριστον το πρόγραμμα, το οποίο δεν ήταν μέχρι σήμερα δημοσίως γνωστό, ελήφθη ως απάντηση για την τουρκική εισβολή ανατολικά του Ευφράτη στη βόρεια Συρία
Το «πάγωμα» μυστικού προγράμματος με την Τουρκία, που για χρόνια βοηθούσε στην Άγκυρα στη μάχη κατά των Κούρδων, αποφάσισαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters, η απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλει επ' αόριστον το πρόγραμμα, που μέχρι πρότινος δεν είχε δημοσιοποιηθεί, ήρθε ως απάντηση στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία τον Οκτώβριο.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, δήλωσαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες από τα τέλη του περασμένου έτους σταμάτησαν να συλλέγουν πληροφορίες με μη επανδρωμένα αεροσκάφη για το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), το οποίο τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Τουρκία εντάσσουν στους καταλόγους τους με τις τρομοκρατικές οργανώσεις ως τρομοκράτες.
Η Τουρκία χρησιμοποιεί της πληροφορίες αυτές για να βομβαρδίζει στόχους των Κούρδων ανταρτών στο όρος Καντίλ στο Βόρειο Ιράκ αλλά και να διεξάγει χερσαίες επιχειρήσεις εντός ιρακινού εδάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης