Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναβλήθηκε για τις 9 Νοεμβρίου η δίκη του επιχειρηματία Άρη Φλώρου

Αναβλήθηκε για τις 9 Νοεμβρίου η δίκη του επιχειρηματία Άρη Φλώρου
Για τις 9 Νοεμβρίου 2020 αναβλήθηκε, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, η δίκη του επιχειρηματία Άρη Φλώρου και του συγκατηγορουμένου του για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου, συμβούλου, όσο λειτουργούσε, του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.
Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση, καθώς έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε η πλευρά του θύματος ώστε να κλητευθούν να καταθέσουν τέσσερις συγκεκριμένοι επιφανείς δικηγόροι καθώς και αξιωματικός της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Οι δικαστές αρνήθηκαν, ωστόσο, να ικανοποιήσουν αιτήματα για τη διαβίβαση στοιχείων από την εκκρεμή δικογραφία που αφορά την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», στην δράση της οποίας αποδίδεται εκβίαση του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, υπόλογου στην παρούσα δίκη ως εντολέα της επίθεσης σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» είναι ο κ. Αντωνόπουλος.
Σε πρώτο βαθμό, ο επιχειρηματίας, εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa-Hellas Power, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου.
Ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης, αλλά και για ληστεία, καταδικάστηκαν δύο βαρυποινίτες Αλβανικής υπηκοότητας, ένας εκ των οποίων δολοφονήθηκε στις φυλακές πριν έναν χρόνο. Στον δεύτερο καταδικασθέντα αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην δράση της «μαφίας των φυλακών». Και οι δύο θεωρούνται οργανωτές της δολοφονίας του συνηγόρου του κ. Φλώρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης