Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Μάλτα ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας – Διπλωματικές επαφές με επίκεντρο τη Λιβύη

Στη Μάλτα ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας – Διπλωματικές επαφές με επίκεντρο τη Λιβύη
Στο επίκεντρο των επαφών του ΥΠΕΞ οι διμερείς σχέσεις και¬ το μεταναστευτικό/προσφυγικό
Τον διπλωματικό μαραθώνιο συνεχίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, ο οποίος μετά την Ιταλία θα επισκεφθεί σήμερα Τετάρτη 5/2 τη Μάλτα.
Ο κ.Δένδιας θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Μαλτέζο ομόλογο του Evarist Bartolo όσο και με τον πρόεδρο της Μάλτας, George Vella.
Στο επίκεντρο των επαφών αναμένεται να βρεθεί τόσο το ζήτημα της Λιβύης και των δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί μετά την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης για τον Σημειώνεται πως χθες Τρίτη 4/2 ο κ.Δένδιας είχε συνάντηση στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογο του Luigi Di Maio.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η κατάσταση στη Λιβύη και οι σχετικές προσπάθειες για ειρήνευση, ο παράνομος χαρακτήρας των μνημονίων που υπεγράφησαν από την κυβέρνηση της Τρίπολης με την Τουρκία, αλλά και η ενεργειακή συνεργασία της χώρας μας με την Ιταλία.
Όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ιταλό ομόλογό του, υπήρξε κοινή αντίληψη ότι τα memoranda Τουρκίας-κυβέρνησης Τρίπολης «είναι παράνομα και ανυπόστατα, προκαλούν αποσταθεροποίηση στην περιοχή μας και απειλούν την ειρήνη» καθώς και ότι «με το ένα από αυτά, επιχειρείται ο σφετερισμός ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».
«Είχα σήμερα την μεγάλη χαρά και ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με τον Ιταλό ομόλογό μου, τον Λουίτζι Ντι Μάιο.
Είναι η τρίτη μας συνάντηση μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων, αλλά είναι η πρώτη συνάντηση που έχουμε σε αμιγώς διμερές επίπεδο.
Συζητήσαμε εκτεταμένα για τα ζητήματα ασφαλείας στην περιοχή, αλλά και για τα ευρύτερα ζητήματα που δημιουργήθηκαν στην Μεσόγειο, μετά την υπογραφή των δυο memoranda μεταξύ της Τουρκίας και του κυρίου Σάρατζ. Έχουμε την κοινή αντίληψη ότι τα memoranda αυτά είναι παράνομα και ανυπόστατα, προκαλούν αποσταθεροποίηση στην περιοχή μας και απειλούν την ειρήνη.
Επίσης, ανατροφοδοτούν την εμφύλια σύγκρουση στο εσωτερικό της Λιβύης.
Πέρα από αυτό, με το ένα από αυτά, επιχειρείται ο σφετερισμός ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων», δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντηση του με τον Ιταλό ομόλογο του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης