Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανάκτηση μέρους των απωλειών, σε ευθυγράμμιση με τις ξένες αγορές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανάκτηση μέρους των απωλειών, σε ευθυγράμμιση με τις ξένες αγορές
ΑΓΟΡΑ: Έδωσε την αναμενόμενη αντίδραση και μάλιστα ήταν αξιόλογη, αφού απέκτησε μία καλή, για αρχή, απόσταση από τις 900 μονάδες. Κάποια στελέχη της αγοράς βλέπουν πως η αντίδραση θα μπορούσε να έχει συνέχεια. Διαγραμματικά επιβεβαιώθηκε η στήριξη και τώρα ο γενικός δείκτης κοιτάζει προς τις 930 μονάδες.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν και ίσως γι’ αυτό είδαμε κάπως επιφυλακτικές κινήσεις σε κάποιες μετοχές. Θα λέγαμε όμως πως σήμερα το ΧΑ ακολούθησε από κοντά τις ξένες αγορές. Το άνοιγμα της Wall αύξησε λίγο τα κέρδη στο ΧΑ. Τα όσα δημοσιεύονται για τον ιό φυσικά και προκαλούν φόβο.

Διακοπή εργοστασίων, κλείσιμο καζίνων, άδειοι δρόμοι και φυσικά το χειρότερο όλων, οι εκατοντάδες θάνατοι, δημιουργούν ένα φόβο, αφού το μακριά πλέον δεν δίνει ασφάλεια. Ο ιός μεταδίδεται με αεροπλάνα, τρένα, καράβια και εύκολα χτυπάει την πόρτα της γειτονιάς μας. Ας ελπίσουμε πως θα καταφέρουν να τον περιορίσουν.

ΤΖΙΡΟΣ: Δεν ήταν άσχημος αλλά δεν ήταν και υψηλός. Ο καθαρός ήταν στα 63 εκατ. ευρώ. Έκοψε απότομα στα μικρά και ήταν αναμενόμενο. Που διαθέσεις τέτοιες μέρες. Στάση αναμονής από τους περισσότερους. Εξαιρέσεις η Audio Visual με πολύ υψηλό όγκο, μεταβλητότητα και πολλές φορές ενεργοποίηση του ΑΜΕΜ, η Q&R και μερικές ακόμα.

VIOHALCO: Τη χρειαζόταν την κίνηση καθώς έπεσε πιο γρήγορα από άλλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στο+3,80% και στα 3,6850 ευρώ που είναι και υψηλό ημέρας. Ο όγκος στις 175 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 955 εκατ. ευρώ. Μέσα ξανά στο σχηματισμό η μετοχή.

ΔΕΗ: Καλή κίνηση και εδώ και δεν αφήνουν τη μετοχή να διολισθήσει σημαντικά. Χαμηλό στα 4,11 ευρώ και υψηλό στα 4,27 ευρώ. Το κλείσιμο στα 4,26 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Περίμεναν οι αναλυτές περισσότερο ενδιαφέρον για την Πειραιώς, αλλά η Eurobank είχε τη μεγαλύτερη άνοδο. Ίσως έχει να κάνει με το ρίσκο εκτέλεσης. Η Πειραιώς ενισχύθηκε 1,50%, ενώ σημειώνεται πως η Alpha Bank έκλεισε με οριακές απώλειες.

ΕΥΔΑΠ: Στη διάρκεια της πτώσης της αγοράς δεν έπαθε ιδιαίτερη ζημιά. Μάλιστα προσπάθησε να δει πριν λίγες μέρες τα 7,60 ευρώ όπως πήγε και σήμερα. Και τις δύο φορές χωρίς επιτυχία. Υψηλό στα 7,59 ευρώ και κλείσιμο στα 7,53 ευρώ με εξαιρετικά χαμηλό όγκο.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ανακοίνωσε πως πάει σε γενική συνέλευση για έγκριση αγοράς ιδίων μετοχών. Στα 1,08 ευρώ το κλείσιμο με όγκο 100 χιλ. τεμάχια.

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Ανακοινώθηκε και επίσημα από την εταιρεία ότι ελέγχεται άνω του 92% από τον κ.Καράτζη. Πάει και αυτή και περιμένουμε την επόμενη. Η… Κρήτη μειώνει περαιτέρω την «επιρροή» της στο ΧΑ. Μετά την Κρητών Άρτος, την Creta Farms (για άλλους λόγους), τις Μινωικές Γραμμές, θα φύγει και η Καράτζης. Μένει η Πλαστικά Κρήτης, η ΑΝΕΚ και η Δομική Κρήτης. Ελπίζουμε ότι δε ξεχνάμε κάποια.

AUDIO VISUAL: Στις 420 χιλ. τεμάχια ο όγκος των συναλλαγών! Η μετοχή ενισχύθηκε 7,20% και έκλεισε στα 0,2680 ευρώ. Στην τιμή κλεισίματος πουλούσαν 53 χιλ. τεμάχια. Αρκετές φορές ενεργοποιήθηκε ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχουν μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ).

AUTOHELLAS: Καλή κίνηση και από και πάλι η τιμή προσέγγισε τα 8 ευρώ. Στα 7,96 ευρώ το κλείσιμο με μικρό σχετικά όγκο σήμερα…

ΕΚΤΕΡ: Καλή κίνηση και εδώ και πήγε πάλι στα 1,20 ευρώ.

MODA BAGNO: Ουσιαστικά η μετοχή έχει βρεθεί εκεί που είχε ξεκινήσει το 2019. Βέβαια μέσα στο 2019 έκανε μία μεγάλη βουτιά και αρκετό όγκο, με αποτέλεσμα να αποκτήσει ελκυστικά χαρακτηριστικά και να μαζέψει επενδυτικό ενδιαφέρον. Κάνει πλέον καλύτερο όγκο.

Ακόμα και αυτά τα 5 χιλ. τεμάχια που έκανε σήμερα ήταν πολλά σε σύγκριση με μερικούς μήνες πριν όπου άνοιγε με… αίτηση. Η αποτίμηση στα 9,4 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε αποτελέσματα χρήσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης