Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μάσκα ή πλύσιμο χεριών; - Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τον κορωνοϊό

tags :
Μάσκα ή πλύσιμο χεριών; - Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τον κορωνοϊό
Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να σταματήσουν τα κρούσματα είναι το πλύσιμο των χεριών
Ο «πιο σημαντικός» τρόπος για να σταματήσετε την εξάπλωση του κορωνoϊού της Κίνας είναι το πλύσιμο των χεριών, σύμφωνα με τον καθηγητή που ήταν επικεφαλής της δράσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο SARS.
Η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε την Τρίτη 20.438 περιπτώσεις κορωνοϊού στη χώρα και 425 θανάτους.
Το ξέσπασμα του θανάσιμου ιού τύπου πνευμονίας, που πιστεύεται ότι προήλθε από την κινεζική πόλη Wuhan, έχει αναγνωριστεί από την ΠΟΥ ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία.
Από τη Δευτέρα, επιβεβαιώθηκαν περίπου 200 περιπτώσεις του ιού σε τουλάχιστον 23 χώρες εκτός της Κίνας.
"Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να σταματήσουν τα κρούσματα είναι το πλύσιμο των χεριών", δήλωσε ο David Heymann, σε συνέντευξη Τύπου στο Chatham House στο Λονδίνο.
Αυτό συμβαίνει γιατί "εάν αγγίξετε έναν ασθενή, εάν κάνετε χειραψία, αν αγγίξετε μια πόρτα που έχει ένα σταγονίδιο από τον ιο - που θα μπορούσε θεωρητικά να συμβεί - και αγγίξετε το πρόσωπό σας (ή) το στόμα σας τότε θα μολυνθείτε".
"Έτσι, το πλύσιμο χεριών είναι το πιο σημαντικό.
"Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι μπορούν να αποφύγουν τη μόλυνση εάν ακολουθήσουν μερικά απλά μέτρα", πρόσθεσε.
Και αναφορικά με τις μάσκες, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για την αποτελεσματικότητά τους».
Αργά τον περασμένο μήνα, ειδικοί στην υγειονομική περίθαλψη δήλωσαν ότι η αγορά μάσκας προσώπου για την προστασία από τον κορωνοϊό ήταν "απολύτως κατανοητή", αλλά τελικά αδικαιολόγητη.
Προειδοποίησαν επίσης ότι η έλλειψη μάσκας θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.
Θεωρήθηκε ότι οι μάσκες μπορεί να είναι χρήσιμες αν είναι κανείς άρρωστος για να τον εμποδίζει να φτερνίζεται ή να βήχει στο πρόσωπο κάποιου άλλου, ανέφερε ο Heymann.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης