Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pantheon Macroeconomics: Στο +2% θα υποχωρήσει ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας

Pantheon Macroeconomics: Στο +2% θα υποχωρήσει ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας
Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει εντείνει τις ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου
Την εκτίμηση ότι η κινεζική οικονομία θα μπορούσε να παρουσιάσει ανάπτυξη μικρότερη του 2% σε ετήσια βάση εξέφρασε αναλυτής της Pantheon Macroeconomics.
Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού έχει εντείνει τις ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες στην κινεζική οικονομία, με τις επιχειρήσεις να έχουν αρχίσει ήδη να αντιμετωπίζει μείωση της ζήτησης και το κλείσιμο μεγάλων περιοχών της χώρας που είνια κομβικές για την οικονομία.
Μιλώντας στο CNBC, η Freya Beamish από την Pantheon Macroeconomics υποστήριξε ότι η Κίνα θα μπορούσε να παρουσιάσει τετραμηνιαία συρρίκνωση του ΑΕΠ για το α' τρίμηνο του 2020.
«Οι αρχές υποστηρίζουν ότι η ετήσια ανάπτυξη θα ζημιωθεί κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, όπου θα βρεθούμε στην περιοχή του 5%.
Πρόκειται για μια τεράστια αποδοχή από τις κινεζικές αρχές, κυρίως σε ένα έτος όπου θα πρέπει να πετύχουν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6% και ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping μιλά ακόμα γι' αυτό» δήλωσε η Beamish.
Σημειώνεται ότι η κινεζική οικονομία παρουσίασε ανάπτυξη 6,1% το 2019, ευθυγραμμισμένη με τις προσδοκίες, αλλά η Beamish υποστήριξε ότι η ανάπτυξη στο τέλος του έτους ήδη εξαιρετικά αδύναμη.
Πάντως, η ίδια δεν αποκλείει η ετήσια ανάπτυξη της Κίνας να διαμορφωθεί κάτω από το 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης