Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Παραμένουν οι παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση - Λαϊκισμός τα όσα έλεγε η ΝΔ για το Ελληνικό

Γ. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Παραμένουν οι παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση - Λαϊκισμός τα όσα έλεγε η ΝΔ για το Ελληνικό
Εξαιρετικά επικίνδυνη η θέση ότι η προστασία της α' κατοικίας βλάπτει την οικονομία είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Τη θέση ότι τα προβλήματα και οι παθογένειες που οδήγησαν την χώρα στην κρίση παραμένουν διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Τσίπρας.
«Η Ελλάδα μπορεί να πέρασε από τον κάβο της ύφεσης σε ρυθμούς ανάπτυξης και σταθεροποίησης της οικονομίας, νομίζω, όμως, ότι μεγάλα προβλήματα και παθογένειες που μας οδήγησαν και στην κρίση παραμένουν» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Τσίπρας
Αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό, ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι «οι υποσχέσεις που υπήρχαν προεκλογικά έλεγαν πως άμεσα θα επιλύονταν τα βασικά προβλήματα μετά τις εκλογές».
«Όμως το μόνο που έγινε ήταν δύο συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις, που έτσι κι αλλιώς θα παίρνονταν.
Παρόλα αυτά το Ελληνικό δεν ξεκόλλησε, καθώς είναι ένα σύνθετο ζήτημα και οι προεκλογικές υποσχέσεις ήταν στο επίπεδο του λαϊκισμού και μόνο» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «οι δηλώσεις που έχουν γίνει από την πλευρά Γεωργιάδη - και υπάρχει το ερώτημα γιατί γίνονται - είναι σαφέστατες».
«Και το ζήτημα ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας βλάπτει την οικονομία, που τη θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνη εκτός από λανθασμένη άποψη, όπως και αυτό το οποίο είχε πει προ εβδομάδων ότι μετά τις 30 Απριλίου δεν θα υπάρχει προστασία […] δείχνει καθαρά το προς τα πού θα κινηθούν τα πράγματα […]
Είναι ψευδές ότι δεν υπάρχει προστασία της α' κατοικίας σε άλλες χώρες της Ευρώπης […].
Εμείς την αποκτήσαμε αργά και εν μέσω μνημονίων» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος σχετικά με την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, τόνισε ότι «ένα ζήτημα είναι πού κατευθύνονται οι φοροελαφρύνσεις και αν έχουν αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα», όμως «δεν έχουν παρθεί μέτρα σε αυτήν την κατεύθυνση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης