Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά το sell off των προηγούμενων ημερών - Στο +1,34% ο Shanghai Composite, ο Nikkei +0,49%

tags :
Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά το sell off των προηγούμενων ημερών - Στο +1,34% ο Shanghai Composite, ο Nikkei +0,49%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,02% στις 26.626 μονάδες
Κέρδη κατέγραψαν σήμερα Τρίτη (4/2) οι αγορές της Ασίας, μετά το sell off που σημειώθηκε τις προηγούμενς ημέρες, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό, αξιολογώντας παράλληλα τον δυνητικό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η επιδυμία στην ευρύτερη οικονομία της περιοχής.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +1,34% στις 2.783,29 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος σημείως «άλμα» της τάξεως του +3,17% στις 10.089,67 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά +1,84% στις 2.157,90 μονάδες, με τις μετοχές των Samsung και SK Hynix να καταγράφουν άνοδο της τάξεως του +2,97% και +2,53% αντίστοιχα, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +0,37% και τις 6.948,70 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,02% στις 26.626 μονάδες, καθώς η μετοχή της Sunny Optical ενισχύθηκε κατά +4,83%, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά +1,77% στις 11.555,92 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη Nikkei στην Ιαπωνία, καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +0,49%, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Sony υποχώρησε κατά -0,68% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2019.
Η κερδοφορία του τεχνολογικού κολωσσού υποχώρησε κατά -46% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018, στα 2,10 δισ. δολ. καθώς οι αλλαγές στους φορολογικούς κανόνες στις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στα κέρδη της Sony το περασμένο έτος.
Αντίθετα, τα έσοδα της ιαπωνικής εταιρείας για το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά +2,6% στα 22,66 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 22,01 δισ. δολ.
Για το σύνολο του οικονομικού έτους, το οποίο ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2020, η Sony αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τα συνολικά έσοδα, εκτιμώντας ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 78 δισ. δολ. έναντι 77,1 δισ. δολ. προηγουμένως.
Παράλληλα, η εταιρεία αναμένει υψηλότερες πωλήσεις στις επιχειρήσεις αισθητήρων εικόνας, γεγονός που θα διαμορφώσει τα καθαρά κέρδη στα 5,41 δισ. δολ. έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στα 4,95 δισ. δολ.
«Δεδομένης της έκτασης στις διακοπές λειτουργίας στην Κίνα, καθώς και της ταχείας αύξησης του ιού που είναι πιθανό να συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, είνια πιθανή μία σημαντική ζημιά στην Κίνα και την περιφερειακή ανάπτυξη», δήλωσε στο Reuters ο οικονομολόγος της Goldman Sachs, Joseph Lupton.
«Οι δημοσιονομικές πολτικές θα χρειαστεί να στηρίξουν την ανάπτυξη μόλις τεθεί υπό έλεγχο ο ιός», πρόσθεσε ο οικονομολόγος της Goldman Sachs.
Η έξαρση του κορωνοϊού είναι πιθανό να επηρεάσει και το εμπόριο, καθώς η Κίνα αναμένεται να αναθεωρήσει τις δεσμεύσεις που αφορούν τις αγορές αμερικανικών προϊόντων από την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, με την Εμπορική Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ να δηλώνει ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί επίσημο άιτημα.
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, ενόψει της συνάντησης της Τεχνικής Επιτροπής του ΟΠΕΚ, στην οποία θα συζητηθεί ο δυνητικός αντίκτυπος του κορωνοϊού στη ζήτηση πετρελαίου.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συβμόλαιο Απριλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,61% στα 54,78 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,10% στα 50,66 δολ. ανά βαρέλι.
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό έχουν καταγράψει απώλειες μεγαλύτερες του -20% από τα υψηλότερα επίπεδα του 2020, στα οποία βρέθηκαν στις 8 Ιανουαρίου.
«Η ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου αντικατοπτρίζει το βελτιωμένο επενδυτικό συναίσθημα στην περιοχή Ασίας και Ειρηνικού, καθώς οι ανησυχίες για την επιδημία του κορωνοϊού έχουν υποχωρήσει ελαφρώς», δήλωσε η Margaret Yang, αναλύτρια αγοράς στην CMC Markets, προσθέτοντας ότι η ανάκαμψη οφείλεται και στις αναφορές ότι οι χώρες των ΟΠΕΚ+ εξετάζουν περαιτέρω μείωση της παραγωγής τους προκειμένου να σταθεροποιήσουν την αγορά ενέργειας.
Όπως ανέφερε χθες το πρακτορείο Reuters, οι χώρες που συμμετέχοπυν στη συμφωνία θα συζητήσουν το ενδεχόμενο εμβάθυνσης των περικοπών τους κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως, εν μέσω ανησυχίας ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου τους πρώτους μήνες του έτους.
«Περίπου μισό εκατομμύριο βαρέλια αναμένεται να αφαιρεθούν, αλλά δεν θα αποκλείσουμε μία περαιτέρω εμβάθυνση των περικοπών εάν η κατάσταση επιδεινωθεί», τόνισε η κα Yang, διευκρινίζοντας ότι «αυτή η προσδοκία έδωσε ώθηση στο πετρέλαιο σήμερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης