Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Οι ηχογραφήσεις αποκαλύπτουν ότι το Ιράν γνώριζε αμέσως ότι είχε καταρρίψει το αεροπλάνο

Zelensky (Ουκρανία): Οι ηχογραφήσεις αποκαλύπτουν ότι το Ιράν γνώριζε αμέσως ότι είχε καταρρίψει το αεροπλάνο
Στην ηχογράφηση, που παίχτηκε σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό αργά την Κυριακή 2/2, ο πιλότος ενός άλλου αεροπλάνου ακούγεται να λέει ότι είδε φώτα ενός πυραύλου στον ουρανό, πριν την συντριβή του ουκρανικού αεροπλάνου
Το ηχητικό αρχείο στο οποίο ένας Ιρανός πιλότος επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου στην Τεχεράνη αποδεικνύει ότι το Ιράν γνώριζε αμέσως ότι είχε καταρρίψει ένα ουκρανικό αεροσκάφος τον περασμένο μήνα, παρά το γεγονός ότι το αρνούνταν για αρκετές ημέρες, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Ζέλενσκι, όπως μεταδίδει το Reuters.
Στην ηχογράφηση, που παίχτηκε σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό αργά την Κυριακή, ο πιλότος ενός άλλου αεροπλάνου ακούγεται να λέει ότι είδε "φώτα ενός πυραύλου" στον ουρανό πριν την συντριβή του ουκρανικού αεροπλάνου.
Η Τεχεράνη κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών και δήλωσε ότι δεν θα μοιράζεται πλέον υλικό με την Ουκρανία από την έρευνα για τη συντριβή.
Ο Ιρανός αξιωματούχος αρμόδιος για την έρευνα το χαρακτήρισε ως "παράξενη κίνηση" από την Ουκρανία την δημοσίευση απόρρητων πληροφοριών. ''Αυτή η ενέργεια από τη μεριά της Ουκρανίας μας οδηγεί στο να μην μοιραζόμαστε περαιτέρω στοιχεία μαζί τους'', δήλωσε ο Hassan Rezaifar.
Υπενθυμίζεται ότι και οι 176 επιβάτες της πτήσης σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση καθ 'οδόν από την Τεχεράνη στο Κίεβο στις 8 Ιανουαρίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης