Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Ξεχάστε τον κορωνοϊό - Μοναδική απειλή για τις αγορές, η πολιτική της Fed

tags :
Phoenix Capital: Ξεχάστε τον κορωνοϊό - Μοναδική απειλή για τις αγορές, η πολιτική της Fed
Phoenix Capital: Μοναδική απειλή για τις αγορές αποτελεί η πολιτική της Fed
Ο δείκτης S&P 500 διέσπασε καθοδικά την ανοδική πορεία (μπλε γραμμή) την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει την κρίσιμη στήριξη (κόκκινη γραμμή), εάν δεν το κατάφερνε τότε όπως αναφέρει η εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Phoenix Capital τότε θα αναμένονταν ισχυρές αναταράξεις στη Wall Street.



Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θεώρησαν υπεύθυνο για τις πιέσεις στις αγορές, τον κορωνοϊό, ωστόσο σύμφωνα με την Phoenix Capital, ο πιο πιθανός «υποψήφιος» είναι το γεγονός ότι οι μετοχές βρέθηκαν σε υπερ-πουλημένα επίπεδα και το γεγονός ότι η Fed σταμάτησε να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Από την περασμένη εβδομάδα, ο ισολογισμός της Fed στην πραγματικότητα μειώθηκε.
Όπως δείχνει το διάγραμμα που ακολουθεί, η Fed έχει τραβήξει ρευστότητα από τα μέσα Δεκεμβρίου 2019.



Γιατί η Fed θα το έκανε αυτό είναι να υποθέσει κανείς.
Από τεχνικής απόψεως η Fed συμμετέχει στο πρόγραμμα QE αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μήνα.
Και μεταξύ αυτού και των διαφόρων προγραμμάτων repos, ο ισολογισμός της Fed είχε αυξηθεί κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.
Μήπως η Fed σκόπιμα «τραβήξτε το βύσμα» από τις αγορές;
Εάν ισχύει αυτό το σενάριο, τότε όπως τονίζει η Phoenix Capital, η αρχική πρόβλεψή μας για την πορεία του δείκτη S&P 500 να κινηθί σε υψηλότερα επίπεδα θα ακυρωθεί.
Η οργανική αγοραστική δύναμη και οι επαναγορές ιδίων μετοχών,  μπορούν να πετύχουν πολλά... αλλά εάν η Fed δραστικά  αποσύρει  τη ρευστότητα για να σαμποτάρει τις αγορές, σημαίνει ότι οι αμερικανικοί δείκτες θα υποχωρήσουν ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει με την οικονομία ή τους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης