Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έκανε το 6Χ6 αλλά κράτησε τις 900 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έκανε το 6Χ6 αλλά κράτησε τις 900 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Υψηλή η μεταβλητότητα σήμερα με τα τεχνικά σημεία να δείχνουν πως κρατάνε στην πρώτη επαφή και έως ένα βαθμό. Η άνοδος της Wall Street βελτίωσε λίγο τις αποτιμήσεις στο τέλος της συνεδρίασης, αλλά πάλι κλείσαμε χαμηλότερα και μάλιστα σημαντικά.

Έτσι συμπληρώσαμε 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Αρκετές μετοχές έφτασαν σε καλές στηρίξεις και αντέδρασαν, αλλά και κάποιες χάλασε κάπως το γράφημα. Το γράφημα του γενικού δείκτη έχει αρκετό ενδιαφέρον καθώς κλείσαμε παρά τις απώλειες, πάνω από τη στήριξη. Την ακούμπησε και αντέδρασε… Σημειώστε πως έχουμε κινητούς 50,100,200 ημερών (expo όλοι).

Κατά τα λοιπό, άντε να βγάλεις συμπέρασμα τι θα γίνει, πόσο θα κρατήσει αυτός ο ιός, ποιες εταιρείες θα πλήξει, ποιες δεν και ποια θα είναι η ψυχολογία των επενδυτών. Στην παρούσα φάση θα λέγαμε πως καλύτερα να πάμε με θεμελιώδη και διαγραμματική εικόνα και να αποφασίσουμε πριν τι πιστεύουμε. Αν είμαστε με τις αγορές, η διόρθωση είναι καλή. Αν όχι περιμένουμε.
Image
ΜΕΤΟΧΕΣ: Πριν λίγο καιρό δεν μπορούσαμε να βάλουμε στις επιλογές μας κάποιες μετοχές για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς ήταν και οι αποτιμήσεις. Τώρα βλέπουμε τις αποτιμήσεις συγκεκριμένων μετοχών να γίνονται πιο ελκυστικές. Ίσως έχουν κι άλλο κάτω, γι΄ αυτό οι όποιες τοποθετήσεις θα πρέπει να γίνονται με προσοχή και όχι με εξάντληση της ρευστότητας.

MOTOR OIL: Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στις επιλογές μας ήταν σε αυτές που «κοιτάμε» αλλά δεν είχαμε επιλέξει. Όπως και αρκετές άλλες. Εδώ έχουμε μία πολύ δυνατή υποχώρηση. Η τιμή της μετοχής έχει κόψει προς τα κάτω όλους τους εκθετικούς των 50,100 και 200 ημερών και μάλιστα έχει γράψει χαμηλό 15 μηνών.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί σημαντικά, τα περιθώρια διύλισης με βάση την τελευταία ενημέρωση έχουν μεταβλητότητα και γενικά το περιβάλλον δεν είναι και τόσο καλό, αλλά θεωρούμε πως η μετοχή έχει μέλλον. Ειδικά αν μας δώσει τιμές στα 18 ευρώ ή και λίγο πιο κάτω.

LAMDA: Πρέπει να αντιδράσει γιατί χαλάει το διάγραμμα και ανοίγει ο δρόμος και πιο κάτω. Έχει κάνει σημαντική διόρθωση από τα υψηλά της.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά από μία δυνατή διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά των 1,96 ευρώ, αντέδρασε και πήγε μέχρι τα 1,74 ευρώ ενώ έκλεισε στα 1,7380 ευρώ με άνοδο 1,64%. Έκανε μεγάλο όγκο στα 1,70 ευρώ καθώς υπήρχε πώληση με μηχανάκι ενώ έγραψε χαμηλό στα 1,6720 ευρώ. Ο όγκος πάνω από 650 χιλ. τεμάχια.

EUROBANK: Με χαμηλό ημέρας στα 0,8005 ευρώ έκλεισε στα 0,8080 ευρώ και με απώλειες 3,06%. Διαγραμματικά πάντως έχει ακόμα περιθώριο για λίγο πιο κάτω.

ALPHA BANK: Παραλίγο να σπάσει δύο κοντινές στηρίξεις αλλά τελικά έκλεισε πάνω από αυτές. Με απώλειες 1,27% και στα 1,7910 ευρώ.

FLEXOPACK: Με χαμηλό όγκο έκλεισε στα 8,10 ευρώ και με άνοδο 6,58%. Υψηλό ημέρας στα 8,30 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Εξαιρετική πορεία έκλεισε στο υψηλό ημέρας των 2,28 ευρώ με άνοδο 5,56%. Επίδειξη δύναμης μάλλον από κάποιους…

ΚΛΜ: Ο όγκος στις 31 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε με μικρή άνοδο και στα 0,7520 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Η Κίνα απορροφά μεγάλες παραγωγές από το ελληνικό μάρμαρο. Η μετοχή πιέστηκε και έκλεισε στα 1,0840 ευρώ. Καλύτερη αυτή η τιμή από τα 1,20 ευρώ που ήταν πρόσφατα. Θα θέλαμε τιμές κοντά στο 1 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Και αυτή πιέστηκε προς τα χαμηλά της χωρίς ωστόσο να τα παραβιάσει. Έκανε και καλό όγκο και μαζεύτηκε αρκετή προσφορά. Στα 1,16 ευρώ και στο -1,69% με 42 χιλ. τεμάχια συναλλαγές. Αποτίμηση 13 εκατ. ευρώ.

FRIGOGLASS: Όπως τα γράφαμε τα ανακοίνωσε η εταιρεία, αναφορικά με το ομολογιακό. Η μετοχή έκλεισε με απώλειες στα 0,25 ευρώ και με μεγάλο πωλητή στην τιμή κλεισίματος.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η γνωστή διαδρομή σε εξέλιξη. Συνήθως αντιδρά στα 1,95 ευρώ εκτός και αν αυτή τη φορά τη σπάσει τη στήριξη και φύγει προς τα προηγούμενα χαμηλά των 1,80 ευρώ. Αν πάει εκεί βέβαια τι να πούμε. Είναι που είναι φθηνή εδώ εκεί καταλαβαίνετε τι θα είναι…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmai.com 
www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης