Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Μεγάλο πλήγμα για τις πετρελαϊκές ο... κορωνοϊός

tags :
Fitch: Μεγάλο πλήγμα για τις πετρελαϊκές ο... κορωνοϊός
Η έξαρση του κορωνοϊού θα μπορούσε να ωθήσει την παγκόσμια αγορά πετρελαίου σε πλεόνασμα
Η εξάπλωση του κορωνοϊού θα μπορούσε να περιορίσει την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου, οδηγώντας σε ένα εκτεταμένο πλεόνασμα παραγωγής, ιδίως από τη Βραζιλία, τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ.
Αυτό αναφέρει η Fitch Ratings, εκτιμώντας ότι το μέγεθος του πλεονάσματος θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια της επιδημίας και από την ικανότητα των χωρών του ΟΠΕΚ να προσαρμόσουν την παραγωγή εάν κριθεί απαραίτητο.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο οίκος αναμένει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν ιδιαίτερα ευμετάβλητες το 2020, με τις γεωπολιτικές εντάσεις και το οικονομικό συναίσθημα να είναι άλλοι δύο βασικοί παράγοντες.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποστεί πιέσεις από την έναρξη της επιδημίας του κορωνοϊού με το πετρέλαιο Brent να υποχωρεί από τα 70 δολάρια το βαρέλι στις αρχές Ιανουαρίου σε περίπου 56 δολάρια στις αρχές Φεβρουαρίου.
Σε ένα σενάριο ουσιαστικά χαμηλότερων τιμών πετρελαίου και ασθενέστερης αγοράς θα μπορούσε να καταστεί πιο δύσκολο για τους εκδότες του κλάδου του πετρελαίου και φυσικού αερίου να έχουν πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερο ποσοστό αθέτησης στον τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης