Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο ΟΠΕΚ εξετάζει νέα μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως λόγω κορωνοϊού

Reuters: Ο ΟΠΕΚ εξετάζει νέα μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως λόγω κορωνοϊού
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα κατά 250 χιλ. βαρέλια ημερησίως το πρώτο τρίμηνο του 2020
Την περαιτέρω μείωση της παραγωγής πετρελαίου τους φαίνεται να εξετάζουν οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, προκειμένου να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ο κορωνοϊός στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές εντός του Οργανισμού, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του εξετάζουν τη μείωση της συνολικής ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 500 χιλ. βαρέλια, ώστε να διατηρήσουν τη σταθερότητα στην αγορά ενέργειας.
Παράλληλα, το Reuters προσθέτει ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία ενδέχεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση σε επίπεδο υπουργών νωρίτερα απ' ό,τι είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο, και συγκεκριμένα στα μέσα Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη η συνάντηση της Κοινής Τεχνικής Επιτροπής των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, προκειμένου να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος που έχει μέχρι στιγμής ο κορωνοϊός στη ζήτηση πετρελαίου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η έξαρση το κορωνοϊού στην Κίνα θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου της χώρας κατά 250 χιλ. βαρέλια ημερησίως το πρώτο τρίμηνο του 2020, ασκώντας νέες πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Νωρίτερα, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Namdar Zangeneh, δήλωσε ότι ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει τη ζήτηση πετρελαίου, καλώντας παράλληλα τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία να λάβουν μέτρα προκειμένου να διατηρήσουν σταθερές τις τιμές του πετρελαίου.
Μάλιστα, τόσο η πλευρά του Ιράν όσο και η πλευρά της Ρωσίας εμφανίζονται πρόθυμες να μεταφέρουν την προγραμματισμένη συνάντηση του Μαρτίου για τον Φεβρουάριο, προκειμένου να ζητηθεί το σχετικό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης