Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στη στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για τις εμπορικές συνομιλίες Βρετανίας-ΕΕ, στο -0,97% και τα 1,3070 δολ.

Ισχυρές πιέσεις στη στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για τις εμπορικές συνομιλίες Βρετανίας-ΕΕ, στο -0,97% και τα 1,3070 δολ.
Το βρετανικό νόμισμα ανέστρεψε τα κέρδη που είχει σημειώσει κατά την περασμένη εβδομάδα
Σημαντικές απώλειες καταγράφει σήμερα Δευτέρα (3/2) η στερλίνα, αναστρέφοντας την άνοδο που είχε σημειώσει την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson θα διατηρήσει «σκληρή» στάσει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ειδικότερα, το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,97% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,3070 δολ. έχοντας καταγράψει την περασμένη εβδομάδα κέρδη της τάξεως του +1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, μετά την ομαλή ολοκλήρωση του Brexit και την απόφαση της Bank of England να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.
Παράλληλα, η στερλίνα υποχωρεί κατά -0,87% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 141,80 γεν ανά στερλίνα, την ίδια στιγμή που το ευρώ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,82% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στις 0,8465 στερλίνες ανά ευρώ.
Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν διορία να καταλήξουν σε μία εμπορική συμφωνία και να διαμορφώσουν τις μελλοντικές τους σχέσεις μέχρι τα τέλη του έτους, όταν και ολοκληρώνεται η μεταβατική περίοδος μετά το Brexit.
Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι η χώρα δεν πρόκειται να ακολουθήσει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από την πλευρά τους οι Βρυξέλλες τόνισαν ότι η πρόσβαση που θα έχει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ενιαία αγορά της ΕΕ θα εξαρτηθεί από το πόσο πολύ θα ακολουθήσει η χώρα τους ευρωπαϊκούς κανόνες σε θέματα περιβάλλοντος και εργασίας.
«Η στερλίνα φαίνεται ότι έρχεται από μερικά όχι και πολύ ενθαρρυντικά σημάδια των δύο πλευρών κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων», επεσήμανε ο επικεφαλής αναλυτής συναλλαγματικής ισοτιμίας της RBC Capital Markets, Adam Cole, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές «τοποθετούν τους εαυτούς τους στα δύο άκρα».
Από την πλευρά του, ο αναλυτής συναλλαγματικής ισοτιμίας της MUFG Bank, Lee Hardman, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να επιδιώξει μία πιο σκληρή εμπορική σχέση που θα της επιτρέψει να έχει μεγαλύτερο περιθώριο για μία πολιτική απόκλιση με την ΕΕ, γεγονός που αποτελεί ένα από τα βασικά οφέλη του Brexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης