Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlueBay Asset Management: Θέμα χρόνου, η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα

tags :
BlueBay Asset Management: Θέμα χρόνου, η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την έκδοση ομολόγων 10,65 δισ. ευρώ για να εκμεταλλευτεί το χαμηλό κόστος δανεισμού 
Παρά το γεγονός ότι -πριν από κάποια χρόνια- η ελληνική αγορά ομολόγων θεωρούταν ο παρίας, τώρα φαίνεται πως έχει επιστρέψει η αισιοδοξία για τη φερεγγυότητας της Ελλάδας.
Μάλιστα, στον απόηχο της αναβάθμισης από τη Fitch αλλά και της επιτυχημένης έκδοσης 15ετούς ομολόγου -το πρώτο μετά το ξέσπασμα της κρίσης-, ο διευθυντής χαρτοφυλακίου της BlueBay Asset Management επισημαίνει ότι «είναι θέμα χρόνου, η επιστροφή της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα».
Σημειώνεται ότι ο Kaspar Hense, ο οποίος ήταν ιδιώτης επενδυτής στην Ελλάδα το 2012 και αναγκάστηκε να περιμένει πολλά χρόνια πριν καλύψει τις ζημιές του, τώρα βλέπει την Ελλάδα ως «βασική συμμετοχή» από τη BlueBay.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα μετά από περίπου 10 χρόνια, κι αφού προηγήθηκαν οικονομικές μεταρρυθμίσεις και καθαρισμός των ισολογισμών των τραπεζών, αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα ομόλογα, καθώς τα κεφάλαια υψηλής ποιότητας που διαχειρίζονται τρισεκατομμύρια δολάρια, θα μπορούσαν να αρχίσουν να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα.
Επίσης, τονίζεται ότι παρ' όλο που η Ελλάδα δεν έχει χρηματοδοτικές ανάγκες για το 2020, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εκδώσει ομόλογα ύψους 10,65 δισ. ευρώ για να εκμεταλλευτεί το χαμηλό κόστος δανεισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης