Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως η γαστρονομία καθορίζει τους επόμενους τουριστικούς προορισμούς

tags :
Πως η γαστρονομία καθορίζει τους επόμενους τουριστικούς προορισμούς
Η γαστρονομία όπως αποκαλύπτει έρευνα της Travelzoo, είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που επηρεάζουν τις αποφάσεις διακοπών
Η εμπειρία της αυθεντικής κουζίνας στο ταξίδι κερδίζει οπαδούς. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες θέλουν να δοκιμάσουν τις τοπικές γεύσεις στον προορισμό.
Η γαστρονομία όπως αποκαλύπτει έρευνα της Travelzoo, είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που επηρεάζουν τις αποφάσεις διακοπών.
- Η δοκιμή νέων γεύσεων και η γνωριμία με τη γαστρονομική κουλτούρα ενός τόπου, αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλή λόγο (39%) για ταξίδια στο εξωτερικό.
- Περισσότερο από το ήμισυ (53%) των 9.000 ερωτηθέντων έχουν κάνει διακοπές με γνώμονα την τοπική κουζίνα του προορισμού. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι δραστηριότητες εστιασμένες με το φαγητό.



Ποιες ηλικίες ταξιδιωτών αναζητούν γαστρονομικές εμπειρίες
Οι νεότεροι ηλικίας 25 έως 44 ετών είναι δύο φορές πιο πιθανό να ακολουθήσουν αυτά τα ταξίδια μαγειρικής ανακάλυψης από ότι οι άνθρωποι ηλικίας 55 ετών και άνω.

Τι θέλουν να δοκιμάσουν οι ταξιδιώτες στις τοπικές κουζίνες
- Το 62% κάτι νέο και ειδικό.
- Το 54% θέλουν να έχουν μια αυθεντική εμπειρία και να εξερευνήσουν την τοπική γαστρονομική κουλτούρα.



Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες κουζίνες
1. Ιταλική
2. Κινέζικη
3. Γιαπωνέζικη

Πέρα όμως από αυτές τις τρεις δημοφιλέστερες κουζίνες μεταξύ των ερωτηθέντων από όλες τις χώρες, υπάρχουν και αυτές με…πρόθεση. Την κουζίνα σε Ταϊλάνδη, Βιετνάμ και Κορέα είναι αυτές που οι ερωτηθέντες είναι περίεργοι να δοκιμάσουν στο μέλλον.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης