Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

De Guindos (ΕΚΤ): Η ελληνική οικονομία οδεύει προς την ομαλοποίηση - Πρόκληση τα NPLs των τραπεζών

tags :
De Guindos (ΕΚΤ): Η ελληνική οικονομία οδεύει προς την ομαλοποίηση - Πρόκληση τα NPLs των τραπεζών
Το ξέσπασμα του κορωνοϊού συγκαταλέγεται μεταξύ των παραγόντων που δημιουργούν αβεβαιότητα
Η ελληνική οικονομία οδεύει προς την ομαλοποίηση, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Luis de Guindos, ο οποίος μιλώντας σε ημερίδα του ΙΟΒΕ στην Αθήνα, ωστόσο οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να επιταχύνουν τις προσπάθειες μείωσης των προβληματικών δανείων. 
Ο ίδιος έδωσε τα εύσημα στον ελληνικό λαό για τις θυσίες που έκανε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, οι οποίες μάλιστα πλέον δείχνουν ότι έχουν πιάσει τόπο.
"Τα δημοσιονομικά είναι σε σωστή τροχιά, αλλά πρέπει η ελληνική κυβέρνησ να αντιμετωπίσει το κύριο πρόβλημα που είναι τώρα τα κόκκινα δάνεια" ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, ο De Guindos ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βλέπει πρώιμα σημάδια σταθεροποίησης, αλλά το ξέσπασμα του κορωνοϊού συγκαταλέγεται μεταξύ των παραγόντων που δημιουργούν αβεβαιότητα.
"Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε όμως κάποια σημάδια σταθεροποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο", δήλωσε ο De Guindos.
Image
Στην ίδια γραμμή με την επικεφαλής της ΕΚΤ, C. Lagarde, ο De Guindos ζήτησε από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην ενίσχυση της οικονομίας, καθώς όπως παραδέχτηκε οι παράπλευρες συνέπειες της νομισματικής πολιτικής γίνονται όλο και πιο αισθητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης