Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση κάνει συστηματικά θεσμικά χατίρια σε ολιγάρχες και μιντιάδες

Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση κάνει συστηματικά θεσμικά χατίρια σε ολιγάρχες και μιντιάδες
Θετική εάν γίνει ευρέως δεκτή η πρόταση για προσθήκη στον ΣΥΡΙΖΑ του προσφύματος "Προοδευτική Συμμαχία"
Για «άγχος να αποπληρώσει πολιτικά γραμμάτια προς τους κοινωνικούς παράγοντες και τις αντίστοιχες δυνάμεις που ενίσχυσαν αυτό το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», κατηγορεί την κυβέρνηση ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Σε συνέντευξη του στην Realnews, ο κ. Βούτσης κάνει λόγο για «συστηματικά θεσμικά -και όχι μόνο- χατίρια σε ολιγάρχες, σε σχολάρχες, σε εργοδότες, σε μιντιάρχες» και για «ανεξόφλητα γραμμάτια σε μεγαλόσχημους υποστηρικτές της».
Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, σημειώνει ότι προτεραιότητες στην εθνική στρατηγική πρέπει να είναι «η επίλυση του Κυπριακού, η περαιτέρω σταθεροποίηση στα Βαλκάνια με επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών και η ωρίμανση των προϋποθέσεων που θα καθιστούν στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου αποτελεσματική και χρήσιμη την προσφυγή και στη Χάγη».
Ο κ. Βούτσης τονίζει πως «το δημοκρατικό δόγμα "ασφάλεια και ελευθερία" βρίσκεται στον πυρήνα της αναγκαίας κοινωνικής συνοχής», ενώ σχολιάζει πως, αντίθετα, «το δοκιμασμένο αυταρχικό δόγμα "νόμος και τάξη" οδηγεί εντέλει σε διχασμό και περιστολή ελευθεριών».
Τέλος, χαρακτηρίζει «θετική, εάν γίνει ευρέως συναινετικά δεκτή», την πρόταση για «προσθήκη στον ΣΥΡΙΖΑ του προσφύματος "Προοδευτική Συμμαχία", με τελική απόφαση προφανώς στο Συνέδριο του Μαΐου».

www.bankinews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης