Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος κοροναϊός: 304 οι νεκροί και πάνω από 14.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα - Πρώτος θάνατος εκτός Κίνας και νέα κρούσματα

Νέος κοροναϊός: 304 οι νεκροί και πάνω από 14.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα - Πρώτος θάνατος εκτός Κίνας και νέα κρούσματα
Αυξήθηκε σε 14.380 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού στην Κίνα
Στους 304 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός στην Κίνα, ενώ πάνω από 14.000 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Στο μεταξύ, στις Φιλιππίνες το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία (ΠΟΥ) για τον πρώτο θάνατο εκτός της επικράτειας Κίνας, ενός Κινέζου επισκέπτη από την Ουχάν, οι αρχές των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν το Σάββατο  1/2 το όγδοο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα, ενώ η Ιαπωνία επιβεβαίωσε ότι τρεις πολίτες της που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν έχουν μολυνθεί.
 
Κίνα: Στους 304 οι νεκροί

Σε τουλάχιστον 304 αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των 45 νέων θανάτων που ανακοίνωσαν την Κυριακή 2/2 οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι, από τους οποίους οι 32 στην Ουχάν.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της επιτροπή υγείας της επαρχίας, επιβεβαιώθηκαν 1.921 νέα κρούσματα στη Χουμπέι, ενώ σε όλη την κινεζική επικράτεια μέχρι τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου ήταν 2.590, αυξάνοντας έτσι συνολικά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού σε 14.380.
Στο μεταξύ, ακόμη, 150 κρούσματα της επιδημίας έχουν επιβεβαιωθεί εκτός Κίνας.
Επιπλέον,  οι αρχές της πόλης Ουέντζου (ανατολική Κίνα), επέβαλε την Κυριακή 2/2 περιορισμούς στις κινήσεις άνω των 9 εκατ. πολιτών της, ειδικά στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Φιλιππίνες: Πρώτος θάνατος


Για τον πρώτο θάνατο εκτός Κίνας ενός ανθρώπου που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, ο οποίος έχει εξαπλωθεί σε περίπου είκοσι χώρες του εξωτερικού, ενημέρωσαν οι Φιλιππίνες, όπως  ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Το θύμα είναι ένας κινέζος πολίτης από την πόλη Ουχάν, ο οποίος κατά τη νοσηλεία του, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων, εμφάνισε πνευμονία και τελικά υπέκυψε.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων, έχει επιβεβαιωθεί τουλάχιστον ακόμη ένα κρούσμα του 2019-nCoV στη χώρα, εκτός του θανόντος.

ΗΠΑ: 8 κρούσματα της επιδημίας – Το Πεντάγωνο  προσφέρει κατάλυμα για  ανθρώπους που μπορεί  να τεθούν σε καραντίνα

Το όγδοο κρούσμα του κοροναϊού επιβεβαίωσαν οι αρχές των ΗΠΑ, έναν ασθενή στη Μασαχουσέτη ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από την επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία για την ταυτότητά του.
Στο μεταξύ, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι μπορεί να προσφέρει κατάλυμα σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό και χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Σάββατο (1/2) το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μ. Έσπερ ενέκρινε το αίτημα που του υπέβαλε το υπουργείο Υγείας για την παροχή καταλυμάτων για μέχρι και 1.000 άτομα που ενδέχεται να χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα με την επιστροφή τους από το εξωτερικό.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες «ζήτησαν από το υπουργείο Άμυνας να διαθέσει πολλές εγκαταστάσεις στις οποίες θα μπορούν να στεγαστούν τουλάχιστον 250 άνθρωποι σε ατομικούς θαλάμους ως τις 29 Φεβρουαρίου 2020», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν αυτή την εβδομάδα την πρώτη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο του νέου κοροναϊού στο Ιλινόις των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Trump κήρυξε υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα όλων των αλλοδαπών που έχουν επισκεφθεί πρόσφατα στην Κίνα.
Παράλληλα, οι Αμερικανοί πολίτες που ταξίδεψαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη Χουμπέι θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα επί 14 ημέρες μετά την άφιξή τους στις ΗΠΑ.
Ήδη, περίπου 200 Αμερικάνοι που απομακρύνθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από την Ουχάν, τέθηκαν οικειοθελώς σε καραντίνα για 72 ώρες σε στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια, ενώ την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν αναγκαστικά σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ιαπωνία:  Επιβεβαίωσε ότι τρεις πολίτες έχουν μολυνθεί- Στους 20 ο συνολικός αριθμός

Ακόμη τρία κρούσματα του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε στην Κίνα μεταξύ των Ιαπώνων που επαναπάτρισαν από την πόλη Ουχάν, επιβεβαίωσαν  οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας, αυξάνοντας έτσι σε 20 τον αριθμό των ασθενών στη χώρα.
Αρχικά ο ένας εκ των τριών, ένας 40χρονος διαγνώστηκε ότι έχει πνευμονία, αλλά στη συνέχεια με άλλη εξέταση επιβεβαιώθηκε πως έχει μολυνθεί, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας.
Πάντως, το Τόκιο σκοπεύει να στείλει ακόμη ένα μισθωμένο αεροσκάφος στα μέσα της εβδομάδας ή αργότερα για να επαναπατριστούν οι Ιάπωνες που βρίσκονται στην κινεζική επαρχία Χουμπέι και στην πρωτεύουσά της Ουχάν, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών.
Ήδη, η ιαπωνική κυβέρνηση ενημέρωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους υπηκόους της χώρας για το σχέδιο αυτό, ενώ συζητά με το Πεκίνο για τους Κινέζους και τις Κινέζες, συζύγους υπηκόων Ιαπωνίας, που έχουν εκφράσει την επιθυμία να τους συνοδεύσουν όταν επαναπατριστούν.

Νέα Ζηλανδία: Απαγορεύει από τη Δευτέρα 3/2 την είσοδο στη χώρα όλων των αλλοδαπών από την Κίνα

Την απαγόρευση εισόδου στη χώρα όλων των αλλοδαπών που προέρχονται από την Κίνα, ανακοίνωσε η Νέα Ζηλανδία.
Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 3/2.
Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου της Νέας Ζηλανδίας αύξησε το επίπεδο της προειδοποίησης για τους πολίτες της χώρας που ταξιδεύουν στην ηπειρωτική Κίνα σε "Μην ταξιδεύετε", την ανώτατη βαθμίδα.
Πάντως, οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας που επιστρέφουν στη χώρα θα μπορούν να εισέρχονται στο έδαφός της, αλλά θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους.
Η απαγόρευση, που θα ισχύει για έως και 14 ημέρες, θα ανανεώνεται κάθε 48 ώρες και αφορά όλους τους ξένους ταξιδιώτες που αναχώρησαν ή πέρασαν από την ηπειρωτική Κίνα μετά τις 2 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης