Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Στις επόμενες δύο εβδομάδες το ΥΠΕΣ θα προχωρήσει στο νέο πρόγραμμα έργων

Θεοδωρικάκος: Στις επόμενες δύο εβδομάδες το ΥΠΕΣ θα προχωρήσει στο νέο πρόγραμμα έργων
Με το προηγούμενο πρόγραμμα, «Φιλόδημος», είχαν δεσμευτεί 130 εκ, ευρώ, έναντι έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ύψους 1,3 δισ. ευρώ
«Στις επόμενες δύο εβδομάδες, το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε θέση να βάλει μπροστά το νέο πρόγραμμα έργων, για το οποίο είχαμε δεσμευτεί», τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του από την Πρέβεζα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο υπουργός στο πλαίσιο του απευθείας διαλόγου με την Αυτοδιοίκηση, βρέθηκε στην Πρέβεζα, όπου, όπως είπε, είχε μια σύντομη αλλά περιεκτική και ουσιαστική συζήτηση, για τα θέματα του τόπου με την δημοτική αρχή.
Ο υπουργός σε δηλώσεις του επισήμανε: «Είμαστε αποφασισμένοι ως υπουργείο Εσωτερικών το ίδιο, και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαστε κοντά στους Δήμους και στις Περιφέρειες, αυτό υποδηλώνει και η σημερινή μου παρουσία εδώ στην Πρέβεζα, για να στηρίζουμε με πράξεις και με έργα το δικό σας δημιουργικό έργο».
Ο υπουργός μίλησε για την υποστήριξη της κυβερνησιμότητας των Δήμων και τις νέες δυνατότητες που έδωσε η κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση σε όλους τους τομείς των υπηρεσιών και προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου προγράμματος έργων.
Ειδικότερα είπε: «Το νέο είναι, ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες, το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι σε θέση να βάλει μπροστά το νέο πρόγραμμα έργων για το οποίο είχαμε δεσμευτεί».
Παράλληλα υπενθύμισε, πως με το προηγούμενο πρόγραμμα, «Φιλόδημος», είχαν δεσμευτεί 130 εκ, ευρώ, έναντι έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ύψους 1,3 δις ευρώ και πρόσθεσε, ότι η υπόθεση αυτή, έχει αίσιο τέλος, γιατί μέσα από σημαντική δουλειά, έχουν βρεθεί πόροι και τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις.
Αναφερόμενος στο νομό Πρέβεζας, είπε ότι έχει πολλές δυνατότητες για μια ισχυρή αναπτυξιακή πολιτική η οποία θα είναι, προς όφελος όλων των πολιτών της.
Με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, Νικόλαο Γεωργάκο, ο υπουργός είχε συζήτηση για την προοπτική ένταξης έργων από τον Δήμο και ευρύτερα την περιοχή, στο νέο πρόγραμμα.
Όπως υπογράμμισε, το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν ανακοινώσεις , για τις ανάγκες που έχουν σχέση με τις σχολικές υποδομές, την βελτίωση των αθλητικών υποδομών, καθώς και για μια σειρά από καινοτόμες πρωτοβουλίες, που αφορούν το πρότυπο πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, το οποίο ο κ. Δήμαρχος έχει ζητήσει να ενταχθεί και ο Δήμος της Πρέβεζας.
Ο κ. Θεοδωρικάκος, δεσμεύτηκε πως η ανταπόκριση στα αιτήματα του Δήμου θα είναι θετική στα αιτήματα και πρόσθεσε ότι θα υποστηρίξει τις δράσεις και τις άλλες συνεργασίες με Υπουργεία, όπως το Υποδομών, ώστε να γίνουν πράξη, μια σειρά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, όπως τις οδούς, για να συνδεθεί με το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.
Ο υπουργός Εσωτερικών που συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μ. Σταυριανουδάκη, αύριο θα βρεθεί στα Ιωάννινα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης