Το ΤΧΣ καλεί τις τράπεζες να χειριστούν παλιές και νέες ποινικές υποθέσεις

Το ΤΧΣ καλεί τις τράπεζες να χειριστούν παλιές και νέες ποινικές υποθέσεις
Τι αναφέρει ανακοίνωση του ΤΧΣ
Μήνυμα στις τράπεζες να προχωρήσουν τις διαδικασίες ενεργής διαχείρισης των κόκκινων δανείων στέλνει με ανακοίνωσή του το ΤΧΣ, θυμίζοντας ότι έχει αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και πλέον παρέχεται ασυλία στα τραπεζικά στελέχη.
Στην ανακοίνωση σημειώνει: Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («Ταμείο») ως μέτοχος των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αλλά και στα πλαίσια της αποστολής του και του θεσμικού του ρόλου για τη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος, προέβη σε υπόμνηση προς τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των τεσσάρων τραπεζών, σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές στην ποινική νομοθεσία και το νέο ποινικό κώδικα (ν. 4619/2019), υπογραμμίζοντας την υποχρέωση που έχουν πλέον οι τράπεζες και τα Διοικητικά τους Συμβούλια για τον χειρισμό παλαιών και νέων ποινικών υποθέσεων.
Το Ταμείο, σύμφωνα με την πάγια πολιτική του, δεν προέβη σε ουδεμία υπόδειξη προς τις τράπεζες ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις σχετικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS