Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σκληρή εβδομάδα με 5Χ5 πτωτικές και εβδομαδιαία πτώση 4% - Αρνητικός οριακά ο Ιανουάριος

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σκληρή εβδομάδα με 5Χ5 πτωτικές και εβδομαδιαία πτώση 4% - Αρνητικός οριακά ο Ιανουάριος
ΑΓΟΡΑ: Ολοκληρώθηκε μία σκληρή εβδομάδα που άφησε το αποτύπωμά της. Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από μεγάλες απώλειες σε πολλά χαρτιά και από αυξημένο όγκο σε ορισμένα. Ο ιός της Κίνας και τα Ελληνοτουρκικά επηρέασαν σημαντικά την επενδυτική ψυχολογία.

Βέβαια και το άνοιγμα της Wall Street δεν ήταν καλό αφού την ώρα που έκλεινε το ΧΑ ο Dow υποχωρούσε 1%. Στις τελικές δημοπρασίες έγινε μεγάλος τζίρος και ο συνολικός ανήλθε στα 90,5 εκατ. ευρώ με 6 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Δραματική η εικόνα ανοδικών-πτωτικών. Με απώλειες 98 και με άνοδο μόλις 20.

Δύσκολη μέρα για να κλείσει μία μετοχή με άνοδο. Με τις απώλειες που κατέγραφαν κάποιες μετοχές, όσες είχαν άνοδο θα τράβαγαν πωλητές προκειμένου να πάρουν ρευστότητα και να αγοράσουν αυτές που έπεφταν.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Άσχημα τα νέα για όσους λατρεύουν τα στατιστικά. Ο μήνας έκλεισε με απώλειες 0,63%. Η τελευταία συνεδρίαση άλλαξε το πρόσημο, καθώς μέχρι χθες είχαμε άνοδο περίπου 0,5%. Η εβδομάδα που τελείωσε είχε 5 στις 5 πτωτικές με αθροιστικές απώλειες 4%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και τις μετοχές που προτιμούν οι ξένοι είχαν την καλύτερη συμπεριφορά. Μάλιστα η Πειραιώς λίγο πριν το κλείσιμο άλλαξε πρόσημο και έκλεισε με άνοδο. Μικρές απώλειες για Alpha Bank και λίγο πάνω από 1% η πτώση για Εθνική και Eurobank.

MOTOR OIL: Δυνατή πτώση 4% για τη μετοχή με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και με μεγάλο όγκο. Στα 19,20 ευρώ με 198 χιλ. τεμάχια συναλλαγές.

ΕΛΠΕ: Ούτε αυτή πήγε καλά. Στα 7,91 ευρώ και λίγο πάνω από το χαμηλό ημέρας με τις απώλειες να ανέρχονται στο 3,18% και τον όγκο στις 153 χιλ. τεμάχια.

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ: «Κουτί» ήρθε σε κάποιους η δημόσια πρόταση στην Καράτζης. Πούλησαν στα ιστορικά υψηλά σχεδόν και έχουν τη δυνατότητα τώρα και αγοράζουν μετοχές μέσα στη διόρθωση. Γράφαμε πριν κάποιες μέρες ότι δεν πουλούσαν γιατί δεν έβρισκαν τι να αγοράσουν.

Γράφαμε και εμείς για τη δυσκολία που είχαμε να βρούμε ελκυστικές μετοχές. Το έγραφε και η Beta ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της σχόλιο που είχαμε δημοσιεύσει. Τώρα αρχίζουν και διαμορφώνονται καλύτερες τιμές. Φυσικά οι επενδυτές ανησυχούν, αλλά τώρα οι αποτιμήσεις είναι καλύτερες για σταδιακές τοποθετήσεις. Περιμένουμε το άνοιγμα της Δευτέρας και κυρίως το κλείσιμο της Ασίας. 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έχοντας γράψει για κατοχύρωση κερδών στα 1,96 ευρώ και κάτι, πλέον τη βλέπουμε με άλλο μάτι. Υποχώρησε όλη την εβδομάδα και μάλιστα με ορμή. Σήμερα βγήκαν και πάλι μεγάλες πωλήσεις. Με όγκο 860 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 1,71 ευρώ με απώλειες 4,68%.

VIOHALCO: Απότομο το γύρισμα της μετοχής πάνω που είχε περάσει πάνω από κρίσιμα επίπεδα και έδειχνε διαθέσεις για ανοδική διαφυγή. Πήγε οριακά χαμηλότερα από τα 4 ευρώ και γύρισε πάλι βίαια χαμηλότερα και μέσα στο σχηματισμό. Ελπίζουμε να μην τον κόψει καθοδικά. Πάτησε σχεδόν πάνω στη στήριξη και ψιλοαντέδρασε.

ΕΥΔΑΠ: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι και τα μηχανάκια βάζουν συνεχώς εντολές πώλησης. Πάντως σήμερα το μάζεμα γινόταν ανοδικά. Περίπου 50 χιλ. τεμάχια έγιναν στα 7,59 ευρώ και πολλά επίσης αγόρασαν από τους πωλητές στα 7,49 ευρώ. Τελικά έκλεισε και αυτή με απώλειες 0,53% και στα 7,44 ευρώ.

AUDIO VISUAL: Κάτι τέτοια... αδειάσματα είναι που μας φοβίζουν και μας κρατούν μακριά από εταιρείες με υψηλό δανεισμό, χαμηλή καθαρή θέση και ζημιές. Μεγάλο όγκο έκανε η μετοχή και βέβαια το -16% τα λέει όλα. Και βέβαια αυτό προστίθεται στις 3 ακόμα προηγούμενες συνεδριάσεις οι οποίες είχαν αξιόλογες απώλειες.

ΦΗΜΕΣ: Έχει βγει μία πληροφορία ότι ένας μικρομεσαίος εισηγμένος έχει δεχθεί «αίτημα» από μεγάλο fund να αγοράσει το 5%, αλλά λέγεται ότι του απάντησε ότι δεν πουλάει σε αυτά τα επίπεδα. Δύο μέρες βέβαια νωρίτερα είχε πουλήσει κάμποσες δεκάδες χιλιάδες κομμάτια η κόρη του… Τις ακούμε με μεγάλη προσοχή αυτές τις φήμες…

ΕΚΤΕΡ: Κάτω από τα 1,20 ευρώ χωρίς μέχρι στιγμής να προκαλεί ανησυχίες. Δε θέλουμε να απομακρυνθεί από τη ζώνη συσσώρευσης γιατί μπορεί μετά να έχουμε απότομη πτώση. Ο όγκος στις 29 χιλ. τεμάχια και το κλείσιμο στα 1,18 ευρώ.

REDS: Αν και πήγε στα 1,47 ευρώ δεν άντεξε ούτε αυτή και έκλεισε στα 1,38 ευρώ με απώλειες 3,5%.

PROFILE: Κάτω από την τιμή του placement η μετοχή και χωρίς δυνατότητα αγοράς ιδίων. Και πάλι καλά σε τέτοια μέρα και με τέτοιο ράλι που έχει γράψει.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με άνοδο μικρή, αλλά άνοδο και κλείσιμο στα 1,50 ευρώ. Στα ψηλά βγήκαν αρκετά χαρτιά. Ίσως κάποιοι να μη θέλουν να φύγει πάνω. Οπότε, προσοχή στις τοποθετήσεις σας.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Μέχρι και στα 0,9250 ευρώ πήγε η μετοχή αλλά τελικά με όγκο υψηλό έκλεισε αμετάβλητη στα 0,86 ευρώ. Και πάλι καλά...  

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης