Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Θα επέμβουμε στην Ιντλίμπ της Συρίας, εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις

tags :
Erdogan: Θα επέμβουμε στην Ιντλίμπ της Συρίας, εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις
Η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί μια νέα εισροή μεταναστών είπε ο Erdogan
Πυρά κατά της Ρωσίας και των ΗΠΑ με αφορμή τόσο την κρίση στη Συρία όσο και το Παλαιστινιακό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος προειδοποίησε και με στρατιωτική επέμβαση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στελέχη του κόμματος του, του ΑΚΡ, στην Άγκυρα ο Erdogan είπε πως η Τουρκία μπορεί να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, αν δεν διευθετηθεί αμέσως η κατάσταση στην περιοχή αυτή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Erdogan υποστήριξε πως η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειρισθεί μια νέα εισροή μεταναστών.
Σημειώνεται πως προχθές, Τετάρτη 29/1, ο Erdogan είχε δηλώσει πως η Άγκυρα χάνει την υπομονή της με την επίθεση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει συμφωνίες που έχουν στόχο να μειωθούν οι συγκρούσεις στην περιοχή.
Έμμεσα πυρά όμως ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε και κατά των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο Erdogan κατηγόρησε αραβικές χώρες ότι διαπράττουν «προδοσία» μένοντας «σιωπηλές» μπροστά στο σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump για το Παλαιστινιακό.
«Οι αραβικές χώρες, που υποστηρίζουν ένα τέτοιο σχέδιο, διαπράττουν προδοσία έναντι της Ιερουσαλήμ, καθώς και έναντι του λαού τους και, το σημαντικότερο, έναντι ολόκληρης της ανθρωπότητας» είπε ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης