Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Φάντασμα ο επενδυτής στη Ναυτεμπορική επιβεβαιώνουν και οι ορκωτοί ελεγκτές

tags :
Φάντασμα ο επενδυτής στη Ναυτεμπορική επιβεβαιώνουν και οι ορκωτοί ελεγκτές
Άκυρες οι οικονομικές καταστάσεις του 2017 - Τραγική η οικονομική κατάσταση της εταιρίας
Τα παραμύθια της διοίκησης της Ναυτεμπορικής περί συζητήσεων και διαβουλεύσεων με επενδυτές που έχει αποκαλύψει το bankingnews πιστοποιούν και οι ορκωτοί ελεγκτές της εταιρίας στις οικονομικές καταστάσεις του 2017 που δημοσιεύτηκαν με καθυστέρηση δύο ετών, στις 30 Ιανουαρίου 2020.
Ειδικότερα όπως αναφέρουν «Στη σημείωση 5 των συνημμένων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων η  Διοίκηση της Εταιρίας αναφέρει ότι είναι σε συζητήσεις και διαβουλεύσεις με επενδυτή-χρηματοδότη οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένει λύση στα ανωτέρω αναφερθέντα προβλήματα και, ως εκ τούτου, συνέταξε τις οικονομικές καταστάσεις με βάση την αρχή συνέχισης της δραστηριότητας.
Εντούτοις, δεν κατέστη δυνατό να λάβουμε επαρκή και κατάλληλα ελεγκτικά τεκμήρια αναφορικά με την ανωτέρω αξιολόγηση της Εταιρίας και, ειδικότερα ως προς:
α) την ύπαρξη επιχειρησιακού πλάνου και ταμειακών ροών που να υποστηρίζουν την αξιολόγηση της εταιρίας αναφορικά με την συνέχιση της δραστηριότητας,
β) τεκμήρια ύπαρξης συμφωνίας με δυνητικό επενδυτή -χρηματοδότη και
γ) την έκβαση της υπόθεσης υπαγωγής της Εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης».


Όπως αναφέρουν οι ορκωτοί αδυνατούν εξ αυτού του λόγου να εκφράσουν γνώμη.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η διοίκηση της Ναυτεμπορικής αυθαίρετα συνέταξε οικονομικές καταστάσεις με την αρχή της συνέχισης δραστηριότητας (on going concern) και κατά συνέπεια οι οικονομικές καταστάσεις είναι κατ ουσίαν άκυρες.
Η τραγική εικόνα της Ναυτεμπορικής αποτυπώνεται και στο γεγονός που επίσης αναφέρουν οι ορκωτοί ότι
«α)το ποσό των ληξιπρόθεσμων δανείων την 31 Δεκεμβρίου 2017 ανερχόταν σε € 6,5 εκατ. ,
β) κατά τη διάρκεια της χρήσης η Εταιρεία και ο Όμιλος βρέθηκαν σε αδυναμία πληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και το σύνολο των ληξιπρόθεσμων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών την 31 Δεκεμβρίου 2017 ανέρχονταν σε €1,9 εκατ. και € 1,5 εκατ. αντίστοιχα,
γ) η εξόφληση των τρεχουσών υποχρεώσεων σε μισθούς και λοιπές υποχρεώσεις προς εργαζομένους βρίσκονται σε καθυστέρηση ενός μηνός,
δ) κατά την 31 Δεκεμβρίου 2017, τα Ίδια Κεφάλαια της Εταιρίας έχουν καταστεί αρνητικά,
ε) κατά την 31 Δεκεμβρίου 2017, έχει προκύψει ανεπάρκεια κεφαλαίου κίνησης ποσού € 9,5 εκατ.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα είναι πολύ χειρότερη καθώς έχουν αυξηθεί οι οφειλές προς το προσωπικό, οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αλλά και οι δανειακές υποχρεώσεις.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης