Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (Αν. ΥΠΕΞ): Συζήτησε με Γερμανούς βουλευτές για το μεταναστευτικό, την Τουρκία, τη Λιβύη και τα Δ. Βαλκάνια

Βαρβιτσιώτης (Αν. ΥΠΕΞ): Συζήτησε με Γερμανούς βουλευτές για το μεταναστευτικό, την Τουρκία, τη Λιβύη και τα Δ. Βαλκάνια
Ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τους Γερμανούς βουλευτές για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων και για την θέση της Ελλάδας ως προς αυτά
Το Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-27, το μεταναστευτικό, οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Λιβύη και η ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Marcus Tense (SPD), ο Matern von Marschall (CDU), η Angelica Gloekner (SPD), Haral Weyel (AfD) και ο Manuel Sarrazin (Πράσινοι).
Ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τους Γερμανούς βουλευτές για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων και για την θέση της Ελλάδας ως προς αυτά.
Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην μεταρρυθμιστική ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και στην οικονομική ανάκαμψη που επετεύχθη αυτήν την περίοδο μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης.
«Η χώρα με τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της παρούσας κυβέρνησης κάνει οικονομικό comeback και αποκτά πρωταγωνιστικο ρόλο στα ευρωπαϊκά δρώμενα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο μήνυμα εμπιστοσύνης που έστειλαν οι πολίτες στην Ευρώπη, «ένα μήνυμα που πρέπει να αποτυπωθεί σε ένα δίκαιο και σύγχρονο προϋπολογισμό της Ε.Ε., που δεν θυσιάζει τις παραδοσιακές πολιτικές της Συνοχής και της ΚΑΠ που κατέστησαν την Ε.Ε. success story».
Για το μεταναστευτικό, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε, ότι ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι η οικοδόμηση κοινής και αποφασιστικής ευρωπαϊκής στάσης, με ένα δίκαιο μηχανισμό κατανομής βαρών που θα διαφυλάσσει τα σύνορα και τις αξίες της Ευρώπης, ενώ σε ό,τι αφορά την διεύρυνση της Ε.Ε. στα δυτικά Βαλκάνια, ανέφερε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλογούν στο ειδικό βάρος της χώρας στην περιοχή.
«Η Ελλάδα είναι το παλαιότερο μέλος της Ε.Ε. στα Βαλκάνια, με ιστορικό και καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωσή της.
Είναι πρόκληση και ευκαιρία για την σταθερότητα της περιοχής, η Ελλάδα να γειτνιάζει για πρώτη φορά με βαλκανικές χώρες που θα ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Αύριο, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συμμετάσχει στην 2η συνάντηση υψηλού επιπέδου της γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας για τον έλεγχο των μικρών και ελαφρών όπλων στα δυτικά Βαλκάνια, με πρόσκληση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Heiko Maas.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης