Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΤΑ: Διαλύεται η διανομή, απογειώνονται οι τιμές στις υπηρεσίες, παραιτείται ο πρόεδρος

tags :
ΕΛΤΑ: Διαλύεται η διανομή, απογειώνονται οι τιμές στις υπηρεσίες, παραιτείται ο πρόεδρος
1330 ενοικιαζόμενοι αποχωρούν έως 14 Φεβρουαρίου, προσλαμβάνονται 520 διμηνίτες
Σε επικίνδυνη τροχιά εισέρχονται τα ΕΛΤΑ καθώς από τη μια πλευρά μειώνουν δραματικά το προσωπικό τους και από την άλλη αυξάνουν θεματικά τα τιμολόγια τόσο στις επιστολές που επιδίδονται την επόμενη ημέρα όσο και σε εκείνες που επιδίδονται τρεις μέρες μετά την παράδοσή τους.
Μέσα στο θολό κλίμα που διαμορφώνεται τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της εταιρίας κος Πολυχρόνης Γριβέας οδεύοντας προς την Mohegan.
Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν αποχωρήσει 1330 ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι που εργάζονται στην παραγωγή των ΕΛΤΑ (διανομή-καταστήματα κλπ) ενώ ήδη 200 έχουν αποχωρήσει από τις 17 Ιανουαρίου.
Από την άλλη πλευρά ο ΕΛΤΑ δημοσιεύει προκήρυξη για πρόσληψη 520 ατόμων οι οποίοι θα απασχοληθούν για ένα δίμηνο με την προκήρυξη να λήγει στις 5 Φεβρουαρίου και να θεωρείται δύσκολο να έχουν προσληφθεί έως τις 14 του μήνα παρά το γεγονός ότι η διαδικασία θα είναι «εσωτερική» και κοινώς ρουσφετολογική.
Χαρακτηριστικό της αποδιοργάνωσης που επέρχεται είναι το γεγονός ότι από τη διανομή στο Λεκανοπέδιο αποχωρούν 414 εργαζόμενοι που θα αντικατασταθούν με μόλις 47 διμηνίτες γεγονός που θα οδηγήσει σε τεράστιες καθυστερήσεις παράδοσης γραμμάτων και θα καταστήσει την εταιρία αναξιόπιστη.
Προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργείται η εταιρία δίνει διπλάσια περιοχή που θα παραδίδουν γράμματα αλλά και πάλι είναι αδύνατο να καλυφθεί.
Και ενώ οι υπηρεσίες οδεύουν προς υποβάθμιση τα ΕΛΤΑ προχωρούν σε μεγάλη αύξηση των τιμολογίων από την 1η Μαρτίου χάνοντας και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της τιμής. 
Συγκεκριμένη η τιμή για αλληλογραφία πρώτης επίδοσης (την επόμενη ημέρα) αυξάνεται από τα 0,72 ευρώ στα 2 ευρώ και της δεύτερης επίδοσης (χ+3 ημέρες) από τα 0,34 ευρώ στο 1 ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης