Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες θα διαχειριστείτε τον Erdogan;

Τσίπρας: Δεν  μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες θα διαχειριστείτε τον Erdogan;
Επίθεση του Αλ. Τσίπρα στην κυβέρνηση τόσο για τη συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας όσο και για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Σφοδρή επίθεση εφ' όλης της ύλης εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.
Μάλιστα στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «εσείς που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες θα διαχειριστείτε τον κ. Erdogan;
Αντί να λύνετε προβλήματα δημιουργείτε ακόμα περισσότερα».
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για εντελώς λανθασμένη και επικίνδυνη πολιτική έναντι στην Τουρκία, λέγοντας «σας είχα πει ότι η πολιτική της αδράνειας ήταν μια λαθεμένη και επικίνδυνη πολιτική γιατί αυτή συνεισφέρει στο να αποθρασύνεται η Τουρκία.
Μπροστά στην πιο επιθετική κίνηση της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας, των τελευταίων 20 ετών, δηλαδή στη σύναψη αυτού του παράνομου συμφώνου με την Λιβύη, τόνισα ότι πρέπει όλα τα μεγάλα κόμματα είναι να συμφωνήσουμε σε μια κοινή στρατηγική  κι ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία της στρατηγικής είναι να μην είμαστε δεδομένοι για κανέναν ούτε για τους συμμάχους μας και θυμάμαι ότι απαντήσατε θετικά και δηλώσατε ότι προσυπογράφετε αυτή την άποψη».
Δεν παρέλειψε να αμφισβητήσει τα θετικά αποτελέσματα από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ καθώς «αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι στην επίσκεψή σας στον Λευκό Οίκο εφαρμόσατε αυτά τα λόγια, ιδίως τη στιγμή που ανακοινώνετε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι η Ελλάδα είναι πιστός και πρόβλέψιμος σύμμαχος
Αυτό το ν/σ δεν θα πρεπε καν να χε κατατεθεί έως ότου εξασφαλιστούν οι διαβεβαιώσεις.
Η σπουδή σας να το ψηφίσετε χωρίς να διασφαλιστούν αυτές οι διαβεβαιώσεις σας καθιστούν και υπεύθυνο για οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη που όλοι θέλουμε να αποφευχθεί»
Εξέφρασε την άποψη ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη κοινής εθνικής στρατηγικής, καθώς «σήμερα είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ μια κοινή εθνική στρατηγική.
Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι ενώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κοινή εθνική στρατηγική δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν σταματήσετε να διαλαλείτε παντού πόσο δεδομένη είναι η χώρα, πόσο δεδομένος είστε εσείς πόσο δεδομένη είναι η κυβέρνηση στην εξωτερική πολιτική
Ορθώς συναινέσατε στην επιχείρηση Σοφία.
Ζητήσατε όμως κάτι από τις δύο χώρες που ενδιαφέρονται πρωτίστως την Ιταλία και την Γερμανία;
Τραγελαφικές οι ανακοινώσεις για πλωτά φράγματα που θα κρατούν τους πρόσφυγες μακριά από τα ελληνικά νησιά», ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει «παρών» για την αμυντική συμφωνία.

Κωμικοτραγικά τα γεγονότα στο ποδόσφαιρο

Χαρακτήρισε ως «κωμικοτραγικά όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του ποδοσφαίρου.
«Επιτρέψτε μου σήμερα να πάω λίγο κόντρα στο ρεύμα των ημερών.
Τον κ. Αυγενάκη δεν τον γνωρίζω προσωπικά.
Αλλά σήμερα θέλω να του εκφράσω την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μου. Πολύ απλά γιατί στους χειρισμούς αυτούς, ας μη γελιόμαστε, δεν υπάρχει ο Αυγενάκης.
Υπάρχει μόνο ο Μητσοτάκης και το Μαξίμου», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
«Υπάρχει ο Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος που φέρνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Μη πάτε να ρίξετε λοιπόν το Μουτζούρη στον Αυγενάκη.
Αφου εσείς τα αποφασίσατε όλα.
Είστε εσείς προσωπικά υπεύθυνος για το χάος».
«Και έχει κόστος αυτό όχι μόνο για το ποδόσφαιρο.
Έχει κόστος για τη χώρα, για την κοινωνία, για τη δικαιοσύνη.
Γιατί όταν ο κ. Αυγενάκης αντικαθιστούσε δυο μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, εσείς ήσασταν πίσω από την επιλογή τους.
Γιατί στο Μαξίμου συντάχθηκε, σύμφωνα με τι πληροφορίες του Τύπου, αλλά και την κοινή λογική, το τουήτ του κ. Αυγενάκη, που ξεσήκωσε θύελλα».
«Γιατί, τέλος, δική σας ιδέα ήταν η τροπολογία που μέσα σε ώρες σκαρώσατε, υπό το κράτος του πανικού για τις αντιδράσεις.
Μια τροπολογία που όξυνε την κατάσταση αντί να την εξομαλύνει, όπως πιστεύατε».

«Άδειασμα» από τον Σαμαρά

Ο κ. Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στη χθεσινή ηχηρή απουσία του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή.
«Ειδικά μετά το χθεσινό ηχηρό σας άδειασμα από τον πρώην πρωθυπουργό, τον κο Σαμαρά, ειλικρινά κατανοώ ότι περνάτε δύσκολες ώρες.
Παλιότερα πρωθυπουργοί, και εγώ μεταξύ αυτών, περνάγαμε δύσκολες ώρες για τις απαιτήσεις των δανειστών και τα μνημόνια ή για κρίσιμες εθνικές συμφωνίες.
Εσείς περνάτε για το ποδόσφαιρο.
Ο καθείς και η μοίρα του ανάλογα με τις ικανότητές του».
«Αν ήταν άλλος στη θέση μου, δε θα έχανε την ευκαιρία να ζητήσει εκλογές.
Δεν θα ακολουθήσω σε μια τέτοια στιγμή το δρόμο που εσείς χαράξατε.
Προβλέπω όμως, ότι έτσι που πάτε, γρήγορα θα τις ζητήσετε εσείς.
Για να αποφύγετε τα χειρότερα.
Και δεν θα πούμε όχι, γιατί μας ενδιαφέρει να αποφύγει τα χειρότερα η πατρίδα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης