Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι πρώτες καταθέσεις μαρτύρων για τους στημένους αγώνες την περίοδο 2012 - 2015 - Τι είπαν Πιλάβιος και Σάββας

tags :
Οι πρώτες καταθέσεις μαρτύρων για τους στημένους αγώνες την περίοδο 2012 - 2015 - Τι είπαν Πιλάβιος και Σάββας
Με τις καταθέσεις των πρώτων παρόντων μαρτύρων προχώρησε σήμερα (30/1) η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων
Με τις καταθέσεις των πρώτων παρόντων μαρτύρων προχώρησε σήμερα (30/1) η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων την περίοδο 2012-2015, στην οποία είναι κατηγορούμενοι 28 παράγοντες του ποδοσφαίρου.
Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, καθώς και του πρώην μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Χρήστου Σάββα.
Οι δύο μάρτυρες κλήθηκαν στο βήμα, καθώς απουσίαζαν από το δικαστήριο λόγω υποχρεώσεών τους, οι πρώτοι στον κατάλογο των μαρτύρων, Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Μελισσανίδης, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν κατά την επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, στις 3 Φεβρουαρίου.
Ο κ. Πιλάβιος κατέθεσε πως δεν θυμάται να υπήρχαν κατά το επίμαχο διάστημα υπόνοιες για την λειτουργία της ΚΕΔ ή την κατάρτιση του καταλόγου διαιτητών, ενώ ανέφερε πως θυμάται ότι το καλοκαίρι του 2012 υπήρχε μία δυσκολία για τους καταλόγους.
Τόνισε ωστόσο πως δεν θυμάται για καταγγελίες που είχαν γίνει τότε και ότι δεν έχει στοιχείο για συμφωνία κάποιων σε ό,τι αφορά διαιτητές, ενώ αναφέρθηκε σε συμμαχίες παραγόντων «που υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα».
Ο δεύτερος μάρτυρας κατέθεσε πως το καλοκαίρι του 2012 ο κατάλογος των διαιτητών καταρτίστηκε «από δύο πρόσωπα μόνο» μετά από πιέσεις των Ενώσεων, κάτι που γενικά γινόταν κάθε χρόνο, τότε ωστόσο ήταν κάπως πιο έντονο γιατί ήταν οι εκλογές στην ΕΠΟ.
Είπε επίσης πως στους πίνακες μπήκαν ονόματα για να ωφεληθεί συγκεκριμένο πρόσωπο με ψήφους στις εκλογές της ΕΠΟ.
Ο κ. Σάββας, αφού είπε πως οι διαιτητές είναι τα «θύματα του ποδοσφαίρου», αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε στα τέλη του 2011 με τότε παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο κατηγορούμενος Βαγγέλης Μαρινάκης, στην οποία είχαν διατυπωθεί παράπονα για τον κ. Πιλάβιο.
Τόνισε μάλιστα πως δεν άκουσε τίποτε ύποπτο ούτε και κάποια πρόταση για στήριξη σε άλλο πρόσωπο σε αντικατάσταση του τότε προέδρου της ΕΠΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης