Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Datakat: Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του αμφιθεάτρου της Τεχνόπολης «Μιλτιάδης Έβερτ»

tags :
Datakat: Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του αμφιθεάτρου της Τεχνόπολης «Μιλτιάδης Έβερτ»
Datakat: Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του αμφιθεάτρου της Τεχνόπολης «Μιλτιάδης Έβερτ»
Στον δήμο Αθηναίων και σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, παραδόθηκε από την Datakat, την ελληνική κατασκευαστική εταιρεία που εξειδικεύεται στις «έξυπνες» υποδομές, το νέο, ανακαινισμένο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης «Μιλτιάδης Έβερτ».
Οι εργασίες ανακαίνισης που διήρκησαν 10 μήνες περιελάμβαναν τις εφαρμογές φωτισμού, την κατασκευή της σκηνής, όλων των ξύλινων επιφανειών των δαπέδων και των ξύλινων επενδύσεων περιμετρικά του αμφιθεάτρου, που έχουν ειδικό σχεδιασμό για ηχοαπορρόφηση, ενώ αξιοποιήθηκαν υλικά που έχουν εγκατασταθεί σε έργα παγκοσμίου φήμης. Το αμφιθέατρο θα παρέχει πλέον 300 θέσεις και θα πληροί τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για εύκολη πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία. Η υπερυψωμένη σκηνή και ο άρτιος οπτικοακουστικός εξοπλισμός τον καθιστούν ιδανικό χώρο για διοργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων, από συνέδρια έως και μουσικές παραστάσεις υψηλών απαιτήσεων.
Στα πλαίσια της ανακαίνισης, το αμφιθέατρο αναβαθμίστηκε ενεργειακά και πλέον έχει ενεργειακή αυτονομία κατά τα διεθνή πρότυπα. Η οροφή του αμφιθεάτρου αποτελείται από 564 κομμάτια που ενισχύουν την παθητική ακουστική του χώρου, ενώ τα θερμά υλικά που επελέγησαν να χρησιμοποιηθούν καθώς και ο διάχυτος φωτισμός δημιούργησαν έναν χώρο υψηλής σύγχρονης αισθητικής, όπως ασφαλώς αρμόζει σε έναν χώρο, που αποτελεί τον δεύτερο, μετά το Μουσείο Ακροπόλεως, πιο δημοφιλή προορισμό της Αθήνας, με περίπου 1 εκ. επισκέπτες ετησίως.
Επιπλέον, μετά τις εργασίες ανακαίνισης, στο νέο αμφιθέατρο θα περιλαμβάνονται  δύο νέα φουαγιέ με καφέ, καθιστικό, γκαρνταρόμπα και οθόνες με δυνατότητα live-streaming από την κεντρική αίθουσα.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ανάπτυξης της Datakat, ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι που παραδίδουμε στους πολίτες ένα έργο-κόσμημα που αποτελεί την καρδιά της Τεχνόπολης, ενός χώρου που αποτελεί στην ουσία ένα από τα πιο σημαντικά τοπόσημα της σύγχρονης ταυτότητας της Αθήνας. Ευχαριστούμε τον δήμο Αθηναίων και τη διοίκηση της Τεχνόπολης για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία, ώστε το έργο αυτό να ολοκληρωθεί στον χρόνο-ρεκόρ των 10 μηνών. Άλλωστε ως Datakat, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε λύσεις για την ανάγκη κάθε χώρου, επιλύοντας τα πιο δύσκολα τεχνικά θέματα με αμεσότητα. Είμαστε βέβαιοι ότι το ανακαινισμένο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», που ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές κατασκευής, θα γίνει γρήγορα ένα σημείο αναφοράς για όλη την πόλη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης