Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τρία ξενοδοχεία στην Κρήτη απέκτησε η Hines - Οι επενδύσεις του αμερικανικού Ομίλου

tags :
Τρία ξενοδοχεία στην Κρήτη απέκτησε η Hines - Οι επενδύσεις του αμερικανικού Ομίλου
Η Hines έκανε την πρώτη επένδυση της στην Ελλάδα το 2017 αποκτώντας το το πρώην ξενοδοχείο Athens Ledra στη Λεωφόρο Συγγρού
Στην απόκτηση τριών ξενοδοχειακών μονάδων του Ομίλου Cyan Group of Hotels, συμφερόντων της οικογένειας του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, προχώρησε ο αμερικανικός Όμιλος Hines, έναντι ποσού ύψους 61 εκατ. ευρώ.
Η συναλλαγή, που χαρακτηρίζεται από ειδικούς της ξενοδοχειακής αγοράς ως κορυφαίο γεγονός, αφορά το 5στερο Apollonia Beach Resort & Spa και το 4στερο Santa Marina Beach Resort που βρίσκονται στην Αμμουδάρα Ηρακλείου και το επίσης 5στερο Sitia Beach City Resort & Spa που βρίσκεται στη Σητεία.
Ο αμερικανικός όμιλος Hines προχώρησε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις στην παραπάνω εξαγορά και πέραν του τιμήματος των 61 εκατ. ευρώ προτίθεται να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των τριών ξενοδοχειακών μονάδων.
Να σημειωθεί ότι ο αμερικανός επένδυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποκτώντας το πρώην ξενοδοχείο Athens Ledra στη Λεωφόρο Συγγρού (σήμερα λειτουργεί ως Grand Hyatt), μία επένδυση που ανήλθε στα 33 εκατ ευρώ.
Η Hines, η οποία έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2014, απέκτησε κτίριο γραφείων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 23 καθώς και το ακίνητο της Blackrock στην Ακαδημίας Πλάτωνος αλλά και το το εμπορικό κέντρο «Athens Heart» με στόχο την δημιουργία εμπορικού εκπτωτικού χωριού 22.000 τ.μ. Οι εργασίες κατασκευής του εμπορικού κέντρου, το οποίο θα ονομαστεί «Gazi Outlet», θα ολοκληρωθούν την Άνοιξη του 2021.
Πρόσφατα η Hines απέκτησε και το ακίνητο του πρώην πολυκινηματογράφου Odeon στη Λεωφόρου Συγγρού από την Εθνική Leasing έναντι 20 εκατ. ευρώ.
Η Hines ιδρύθηκε το 1957 από τον Gerald D. Hines, έχει την έδρα της στο Χιούστον και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη διαχείριση ακινήτων διεθνώς με παρουσίασε σε 192 πόλεις σε 20 χώρες. Η Hines έχει αυτή την στιγμή περί τα 93,2 δισ. δολάρια περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση. Στην Ευρώπη, από τότε που ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της το 1991, έχει ενισχύσει την επενδυτική της πλατφόρμα με 30 πόλεις σε 10 χώρες, ενώ διαθέτει περί τα 13 δισ. ευρώ περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

www

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης