Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαύρα σύννεφα στην ΝΔ – Η αποπομπή Ζαγοράκη, η αποχή Σαμαρά και η κυβέρνηση όμηρος συμφερόντων - Ερωτηματικά για το Ελλάς - Γαλλία συμμαχία

Μαύρα σύννεφα στην ΝΔ – Η αποπομπή Ζαγοράκη, η αποχή Σαμαρά και η κυβέρνηση όμηρος συμφερόντων - Ερωτηματικά για το Ελλάς - Γαλλία συμμαχία
Όμως η ΝΔ μέσα σε 6 μήνες δείχνει ορισμένα σημάδια που θυμίζουν μέρος του παλαιού κακού εαυτού της που δεν έχει απεμπολήσει.
Δε χρειάστηκε να περάσει πολύ καιρός – μόλις 6 μήνες – από την στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της Ελλάδος η ΝΔ και τα πρώτα μαύρα σύννεφα έχουν αρχίσει να σκιάζουν το εσωτερικό της ΝΔ.
Μπορεί η κομματική πειθαρχία να μην επέτρεψε διαρροές στην ψηφοφορία για την τροπολογία ΠΑΟΚ και Ξάνθης αλλά η ΝΔ δεν βγήκε κερδισμένη.

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρθηκαν βεβιασμένα, δεν διαχειρίστηκαν την κρίση με σύνεση και η εντύπωση που δίνει η κυβέρνηση είναι ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
Πρωτίστως προκαλεί εντύπωση ο ζήλος της κυβέρνησης για την υπόθεση των ποινών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη.
Η κυβερνητική παράταξη έκανε στροφή 180 μοιρών στην υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών για το Μακεδονικό.
Η στάση της ΝΔ ως ασυνεπής πολιτική δύναμη σε αυτό το εθνικό θέμα την στιγματίζει.
Η Αριστερά αποδέχθηκε το ξεπούλημα της ονομασίας Μακεδονίας λόγω της διεθνιστικής προπαγάνδας και ιδεολογίας.
Η Αριστερά θα μπορούσε να αποδεχθεί και συνδιαχείριση στο Αιγαίο με τους Τούρκους κάτι που επιδιώκουν οι αμερικανοί.
Για την ΝΔ που προέρχεται από την πατριωτική δεξιά η στάση της κυβέρνησης στο Μακεδονικό ήταν πολιτικός καιροσκοπισμός.
Ο έλληνας ξέχασε γρήγορα τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία και αποδέχθηκε την μοίρα του.
Όμως αυτή θα είναι η στάση της Ελλάδος;
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επέβαλλαν την λύση στο Μακεδονικό ως ανάχωμα στον Ρωσικό επεκτατισμό.
Αύριο οι ΗΠΑ πάλι θα επιβάλλουν την συνδιαχείριση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία στο όνομα της ειρήνης και της ευημερίας.
Η υπόθεση του ΠΑΣΟΚ και της Ξάνθης από την μια και του Ολυμπιακού από την άλλη που έκανε την καταγγελία για πολυιδιοκτησία έφερε στο προσκήνιο την κόντρα μεταξύ Μαρινάκη ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και του Σαββίδη ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.
Η διαχείριση της κρίσης από πλευράς κυβέρνησης ήταν πρόχειρη, σχεδόν επιπόλαιη και σπασμωδική, επιχείρησε να καλύψει το πρόβλημα όχι να επιλυθεί.
Η πλευρά του Ολυμπιακού θεωρεί ότι η τροπολογία διασώζει τον Σαββίδη.
Η πλευρά του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι με την τροπολογία δίδεται το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.
Στο μεσοδιάστημα όμως αποπέμφθηκε ο Λ Ζαγοράκης από ευρωβουλευτής της ομάδας της ΝΔ επειδή διατύπωσε την άποψη του.
Σε ένα δημοκρατικό κόμμα δεν μπορούν βουλευτές ή  ευρωβουλευτές να διατυπώνουν τις απόψεις ή και αντιθέσεις τους;
Εάν δεν μπορούν – όπως προκύπτει – σε τι διαφέρει η δημοκρατική ΝΔ από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας;
Η απουσία Σαμαρά του πρώην πρωθυπουργού από την ψηφοφορία ήταν αισθητή και ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε ότι θα υπάρξει σιδηρά πειθαρχία… τον Σαμαρά δεν τον άγγιξαν.
Η εικόνα που δείχνει η ΝΔ δια του αρμοδίου υφυπουργού Αυγενάκη θυμίζει παλαιές εποχές παρακμής και κατάπτωσης.
Η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανίζεται όμηρος συμφερόντων ενώ ο εναγκαλισμός με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα φέρνει στην μνήμη πρακτικές της προηγούμενης διακυβέρνησης της Αριστεράς που συναγελαζόταν με περισσότερους του αναμενόμενου επιχειρηματίες.
Μέσα σε 6 μήνες η ΝΔ δείχνει σημάδια άλλων εποχών, μια σκοτεινής γεμάτη τοξικότητα περίοδο όπου κυβέρνηση και συμφέροντα ακολουθούν βίους παράλληλους.
Σίγουρα η ΝΔ απολαμβάνει μεγάλη κοινωνική αποδοχή καθώς οι πολίτες δεν ξεχνούν τα πέτρινα χρόνια της αριστεράς.
Όμως η ΝΔ μέσα σε 6 μήνες δείχνει ορισμένα σημάδια που θυμίζουν μέρος του παλαιού κακού εαυτού της που δεν έχει απεμπολήσει.

Το Ελλάς - Γαλλία συμμαχία με πολλά ερωτηματικά...

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση ποντάρει στην ελληνογαλλική συμμαχία ειδικά στους θαλάσσιους άξονες και ειδικά να χρησιμεύσει η Γαλλία ως αντίπαλον δέος στα επεκτακτικά σχέδια της Τουρκίας.
Η Γαλλία έχει στρατηγικά συμφέροντα στα οικόπεδα φυσικού αερίου και πετρελαίου της Κύπρου, η ελληνική κυβέρνηση ποντάρει στην υποστήριξη των Γάλλων ώστε οι τούρκοι να μετριάσουν την επιθετικότητα τους.
Όμως οι Γάλλοι δεν έχουν φανεί πολλές φορές συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ενώ οι κατά καιρούς επενδύσεις Γάλλων στην Ελλάδα ήταν απλά αποτυχία.
Οι Γαλλικές τράπεζες έχασαν σχεδόν 17 δισεκ. στην Ελλάδα και είναι βέβαιο ότι ούτε από τον εναέριο χώρο της Ελλάδος δεν θα θέλουν να περάσουν οι τραπεζίτες.
Το ίδιο ισχύει και για τα supermarkets ή άλλες γαλλικές επενδύσεις.
Ο Macron ο Γάλλος Πρόεδρος είναι αποδυναμωμένος, σχεδόν καθημερινά διαδηλωτές υπονομεύουν την κοινωνική ειρήνη και την πολιτική σταθερότητα της Γαλλίας.
Ο Macron δεν είναι δημοφιλής, ούτε μπορεί να εξελιχθεί σε ευρωπαίο ηγέτη που θα παρασύρει την ευρωζώνη προς μια κατεύθυνση.
Οι υποσχέσεις που έδωσε στον Μητσοτάκη στον έλληνα πρωθυπουργό τελούν υπό μεγάλη δοκιμασία...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης