Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Τουρκίας σε Macron: Η Γαλλία είναι ο κύριος υπεύθυνος για τα προβλήματα στη Λιβύη

tags :
Επίθεση Τουρκίας σε Macron: Η Γαλλία είναι ο κύριος υπεύθυνος για τα προβλήματα στη Λιβύη
Η Τουρκία κατηγόρησε τη Γαλλία ότι είναι υπεύθυνη για την αστάθεια στη Λιβύη
Η Τουρκία κατηγόρησε τη Γαλλία ότι είναι υπεύθυνη για την αστάθεια στη Λιβύη, απαντώντας στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου E. Macron στις οποίες επέκρινε τον Τούρκο ομόλογό του T. Erdogan ότι «αθέτησε την υπόσχεσή του» συνεχίζοντας να αναμιγνύεται στις λιβυκές υποθέσεις.
«Ο κύριος υπεύθυνος για τα προβλήματα στη Λιβύη από την αρχή της κρίσης το 2011 είναι η Γαλλία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών H. Aksoy.
«Αν η Γαλλία επιθυμεί να συμβάλει στην εγκαθίδρυση ειρήνης στην Λιβύη, θα πρέπει να σταματήσει τον Haftar», ανέφερε ο Τούρκος εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης Haftar.
Το απόγευμα ο Γάλλος πρόεδρος Macron κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Παρίσι, δήλωσε πως «έχουμε παρατηρήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών τουρκικά πολεμικά πλοία με επιβαίνοντες Σύρους μισθοφόρους να φτάνουν σε λιβυκό έδαφος.
Αυτό είναι μια ξεκάθαρη και σοβαρή παραβίαση όσων συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο...», σημειώνοντας πως η συμπεριφορά της Τουρκίας αυτή τη στιγμή, έρχεται σε απόλυτη αντίφαση με όσα δεσμεύτηκε ο πρόεδρος Erdogan στη διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης