Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο πρόεδρος Putin ζήτησε τη λήψη μέτρων, ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες ανθρώπινες απώλειες από τον κορωνοϊό

Ο πρόεδρος Putin ζήτησε τη λήψη μέτρων, ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες ανθρώπινες απώλειες από τον κορωνοϊό
H ιδιομορφία του κορωνοϊού συνίσταται στο ότι συνιστά ένα νέο φαινόμενο και το ζήτημα βρίσκεται στο κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος σε δηλώσεις του
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, που είχε ως θέμα τα μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από την πνευμονία που προκαλεί η μετάδοση του κοροναϊού, ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες ανθρώπινες απώλειες.
Αναφερόμενος στον νέο κορωνοϊό, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε κατά την διάρκεια της σύσκεψης ότι «η ιδιομορφία του συνίσταται στο ότι συνιστά ένα νέο φαινόμενο και το ζήτημα βρίσκεται στο κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση».
Στην σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Tatyana Golikova, ο υπουργός Υγείας Mikhail Murasko και η επικεφαλής της κρατικής επιτροπής ελέγχου καταναλωτικών αγαθών (Rospotrebnadzor), από τους οποίους ζήτησε να τον ενημερώσουν για το πώς διαμορφώνεται στην Ρωσία η κατάσταση με την αντιμετώπιση του κοροναϊού.
Περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στην Ρωσία δεν έχουν εντοπισθεί, αλλά ο κίνδυνος να «εισβάλει» στην χώρα υπάρχει, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Tatyana Golikova κατά την διάρκεια της σύσκεψης μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.
Σύμφωνα με την Golikova, «η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα».
«Ήδη βρισκόμαστε κοντά στην παρασκευή εμβολίου κατά του κοροναϊού και για τον σκοπό αυτό εργάζονται (οι επιστήμονες) και στο ινστιτούτο 'Βέκτορ' στο Νοβοσιμπίρσκ (ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά ινστιτούτα βιολογικών ερευνών και βιοτεχνολογίας της Ρωσίας)».
Η Golikova επεσήμανε ότι «από τους ελέγχους που έγιναν εντοπίσθηκαν 139 ασθενείς, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν είναι φορέας του κοροναϊού».
Εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας, προβλέπουν ότι ο κορωνοϊός ενδέχεται να εμφανισθεί στην Ρωσία τον Φεβρουάριο, γράφει η εφημερίδα RBK.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης