Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

«Δυσκολεύονται» τα βαριά χαρτιά, «σκαρφαλώνουν» υψηλότερα τα μικρομεσαία

tags :
«Δυσκολεύονται» τα βαριά χαρτιά, «σκαρφαλώνουν» υψηλότερα τα μικρομεσαία
Μετοχές που έχουν μείνει πίσω, μετοχές φθηνές, αλλά και μετοχές που καλλιεργούνται προσδοκίες τραβούν τα επενδυτικά βλέμματα
Νέα συσσώρευση και αδυναμία να ξεπεράσει τις 940 μονάδες καταγράφει ο γενικός δείκτης παρά τη χθεσινή αντίδραση των διεθνών αγορών και τις ήπιες ανοδικές τάσεις που καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές.
Ο γενικός δείκτης συσσωρεύει λίγο πάνω από τις 930 μονάδες, αλλά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και σήμερα στις μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Μετοχές που δεν έχουν τρέξει όσο κάποιες άλλες μπαίνουν στο στόχαστρο των επενδυτών.
Τα διαγράμματα οδηγούν κάποιες άλλες.
Μπορεί να μην είναι όλες φθηνές με βάση τα θεμελιώδη, αλλά η τάση είναι ανοδική στα μικρομεσαία και καταγράφονται σημαντικές υπεραξίες.
Στο επίκεντρο σήμερα η μετοχή της Ιντεάλ, η οποία θεωρείται αρκετά φθηνή και δεν έχει καταγράψει κάποια σημαντική άνοδο το τελευταίο διάστημα.
Η μετοχή βρίσκεται στα 1,33 ευρώ και στο +10% με χαμηλό όγκο, αλλά βελτιωμένο σε σύγκριση με τα δεδομένα που υπάρχουν γι΄αυτή.
Ενισχύεται και η Οίκος Σπύρου, όπου η διοίκηση περιμένει βελτίωση μεγεθών, ενώ το market making της μετοχής εδώ και κάποιους μήνες έχει αναλάβει η Eurobank.
Ο τίτλος είναι κοντά στο +10% και η αποτίμηση στα 7,6 εκατ. ευρώ.
Η Βιοκαρπέτ ενισχύεται περίπου 9%, ενώ ξεχωρίζει η Κέκροψ, η οποία μετά τη μεγάλη βουτιά από τα 3 ευρώ στα 1,60 ευρώ περίπου, ανακάμπτει σήμερα και βρίσκεται στα 2 ευρώ με άνοδο 7%.
Δεν υπάρχει κάτι νεότερο από την εταιρεία παρά μόνο μία τυπική νέα δικαστική διαμάχη για τα γνωστά οικόπεδα που πάει για μετά το καλοκαίρι.
Η Λύκος επίσης ξεχωρίζει με άνοδο 6% και κεφαλαιοποίηση 34,4 εκατ. ευρώ και η οποία «κάθισε» για ένα διάστημα στα 1,40 ευρώ μαζεύοντας δυνάμεις.
Θεωρείται επίσης φθηνή.
Η Reds, η οποία από τις εταιρείες ακινήτων, έχει μείνει σημαντικά πίσω και διαπραγματεύεται κάτω από την καθαρή της θέση ενισχύεται 4% με όγκο 70 χιλ. τεμάχια.
Εξαιρετική και η πορεία της ΓΕΒΚΑ, με τη μετοχή να ενισχύεται από την αρχή του έτους άνω του 30%. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης