Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Φεβρουάριο 2020 - Στις 9,9 μονάδες ο δείκτης GfK

Γερμανία: Ενισχύεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Φεβρουάριο 2020 - Στις 9,9 μονάδες ο δείκτης GfK
Τα στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ανάκαμψη σημειώνει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2020, όπως αναφέρουν τα σημερινά (29/1) στοιχεία του ινστιτούτου GfK, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του GfK διαμορφώθηκε στις 9,9 μονάδες, έναντι 9,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 9,6 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά τις προσδοκίες των καταναλωτών για την πορεία της οικονομίας κατέγραψε σημαντική άνοδο στις 44,6 μονάδες, έναντι 35 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις προσδοκίες των καταναλωτών για το εισόδημά ενισχύθηκε στις -3,7 μονάδες, έναντι -4,4 μονάδων προηγουμένως.
Όσον αφορά τον υποδείκτη πρόθεσης των καταναλωτών να προχωρήσουν σε αγορές, αυτός σκαρφάλωσε σε υψηλά δώδεκα μηνών, και συγκεκριμένα στις 55,5 μονάδες, έναντι 52,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Πάνω απ' όλα, η άνοδος των προσδοκιών για το εισόδημα και της πρόθεσης για αγορές στο ξεκίνημα του έτους θα επιτρέψουν την ανάκαμψη του καταναλωτικού κλίματος», ανέφερε το ινστιτούτο μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, προσθέτοντας ότι η επίλυση των εμπορικών διαφορών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα απέτρεψε μία περαιτέρω πτώση του δείκτη.
«Η θετική έναρξη του καταναλωτικού κλίματος το 2020 επιβεβαιώνει την εκτίμηση του GfK ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό πυλώνα της γερμανικής οικονομίας φέτος», ανέφερε ο ινστιτούτο, προβλέποντας παράλληλα ότι «η πραγματική αύξηση στις ιδιωτικές δαπάνες της Γερμανίας το 2020 θα διαμορφωθεί στο 1%».
Ωστόσο, το ινστιτούτο GfK διευκρινίζει ότι «προκειμένου οι προοπτικές να παραμείνουν σταθερές, θα πρέπει να περιοριστούν οι πρόσφατες κρίσης, όπως η σύγκρουση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης