Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Ρωσία και Κίνα εργάζονται για την ανάπτυξη του

tags :
Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Ρωσία και Κίνα εργάζονται για την ανάπτυξη του
Αυστραλοί επιστήμονες καλλιέργησαν με επιτυχία μια εργαστηριακή εκδοχή του νέου κορωνοϊού
Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις προσπάθειες η επιστημονική κοινότητα προκειμένου να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, την ώρα που η επιδημία λαμβάνει διαστάσεις καθώς αυξάνονται τόσο ο αριθμός των νεκρών όσο και τα κρούσματα.
Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι η Ρωσία και η Κίνα εργάζονται από κοινού για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και ότι η Κίνα έχει παραδώσει το γονιδίωμα του ιού στη Ρωσία.
«Ρώσοι και Κινέζοι ειδικοί έχουν ξεκινήσει την παρασκευή ενός εμβολίου», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το προξενείο της Ρωσίας στην πόλη Γκουανγκζού της Κίνας.
Εν τω μεταξύ, ομάδα επιστημόνων στην Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι καλλιέργησε με επιτυχία μια εργαστηριακή εκδοχή του νέου κορωνοϊού, αναφέροντας πως το επίτευγμα αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να επιταχυνθεί η δημιουργία εμβολίου.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Λοιμώξεων και Ανοσίας Πίτερ Ντόχερτι στην Μελβούρνη ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν το δείγμα αυτό, το οποίο δημιουργήθηκε από έναν ασθενή που είχε προσβληθεί, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και σε εργαστήρια στον κόσμο.
«Αυτό είναι ένα βήμα, είναι ένα κομμάτι του πάζλ με το οποίο συμβάλαμε» ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης