Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαπλώνεται ο κοροναϊός – Στους 132 οι νεκροί στην Κίνα, πάνω από 5.900 τα κρούσματα

tags :
Εξαπλώνεται ο κοροναϊός – Στους 132 οι νεκροί στην Κίνα, πάνω από 5.900 τα κρούσματα
Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανέρχεται σε 9.239
Παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της Κίνας, η επιδημία του κοροναϊού εξακολουθεί να εξαπλωθεί με ραγδαίους ρυθμούς.
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 132 ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.459 νέα κρούσματα.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε 5.974 ως χθες το βράδυ ενώ ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανερχόταν σε 9.239.
Την ίδια στιγμή μια σειρά από χώρες απομακρύνουν πολίτες τους από την Κίνα και συγκεκριμένα από την επαρχία Χουμπέι και την πόλη Ουχάν που είναι και το επίκεντρο της επιδημίας.
Η ιαπωνική κυβέρνηση έστειλε αεροσκάφος στην Ουχάν και μετέφερε 206 Ιάπωνες υπηκόους, οι οποίοι έφτασαν σήμερα Τετάρτη 29/1 το πρωί στο Τόκιο.
Το ναυλωμένο αεροσκάφος ταξίδεψε από το Τόκιο στην Ουχάν κατόπιν συνεννόησης των κυβερνήσεων της Ιαπωνίας και της Κίνας.
Σε αυτό επέβαινε ιατρικό προσωπικό που έκανε ερωτήσεις στους Ιάπωνες υπηκόους που επαναπατρίστηκαν για να εξακριβώσει αν κάποιος έχει συμπτώματα μόλυνσης.
Οι άνθρωποι που επαναπατρίστηκαν οδηγήθηκαν με λεωφορεία σε νοσοκομεία για να υποβληθούν σε εξετάσεις, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ.
Δεν προβλέπεται να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα, αλλά η κυβέρνηση τους έχει ζητήσει να μη βγουν από τα σπίτια τους στην Ιαπωνία για δύο εβδομάδες ώστε να αποφευχθεί η δυνητική εξάπλωση του κοροναϊού αν είναι φορείς του ακόμη κι αν δεν έχουν εμφανίσει κανένα σύμπτωμα που να αφήνει να γίνει σαφές πως ασθενούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης