Βαρβιτσιώτης: Να θωρακίσουμε τον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης απέναντι στους λαϊκιστές

Βαρβιτσιώτης: Να θωρακίσουμε τον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης απέναντι στους λαϊκιστές
Η Ελλάδα συγκαλεί διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια στις 24 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη
Τις προτεραιότητες της Κροατικής προεδρίας και ειδικά την διεύρυνση της Ε.Ε. στα Δυτικά Βαλκάνια χαιρέτισε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να συγκαλέσει Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια στη Θεσσαλονίκη στις 24 Φεβρουαρίου, με σκοπό την προώθηση του διαλόγου και την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.
Αναφορικά με την έναρξη του διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει με γρήγορα βήματα, με επιχειρήματα και σοβαρότητα, ώστε να θωρακιστεί αυτός ο διάλογος απέναντι σε λαϊκίστικα διλήμματα, χωρίς -όπως είπε- «να δώσουμε λαβή στους λαϊκιστές να αποπροσανατολίσουν αυτόν τον διάλογο».
Υπενθύμισε δε, την αντίστοιχη θεσμική διαδικασία για το Σύνταγμα της ΕΕ που έγινε με εθνικά χαρακτηριστικά και λαϊκίστικα επιχειρήματα και τελικά δεν απέφερε αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Στη συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με τους ομολόγους του με επίκεντρο συζήτησης τη διαπραγμάτευση για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-27.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS