Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για ένα νέο ξεκίνημα της ΕΕ και για το μέλλον της Ευρώπης, θα συζητήσουν Sassoli, Michel και Von der Leyen

Για ένα νέο ξεκίνημα της ΕΕ και για το μέλλον της Ευρώπης, θα συζητήσουν Sassoli, Michel και Von der Leyen
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ξεκίνημα για την ΕΕ - Οι προκλήσεις μας υπενθυμίζουν ότι αντιπροσωπεύει αξίες που όλοι μοιραζόμαστε και υπερασπιζόμαστε και δεν πρέπει να ξεχνούμε πόσο ισχυρότεροι είμαστε όταν ενεργούμε ενωμένοι, τόνισε ο D.Sassoli
Οι Πρόεδροι των τριών κύριων θεσμικών οργάνων της ΕΕ θα συναντηθούν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στην Bazoches για να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τις τρέχουσες γεωπολιτικές προκλήσεις.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen θα συναντηθούν στη Bazoches-sur-Guyonne (Γαλλία) στο σπίτι του Ζαν Μονέ, ένα μέρος σύμβολο για την ιστορία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Θα συζητήσουν για το μέλλον της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της επικείμενης Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, των τρεχουσών γεωπολιτικών προκλήσεων, καθώς και για την κλιματική αλλαγή και την ψηφιακή μετάβαση.
Ο Πρόεδρος Sassoli δήλωσε: "Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη.
Οι εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, μας υπενθυμίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι περισσότερο από μία αγορά ή μία οικονομική δύναμη, αλλά αντιπροσωπεύει αξίες που όλοι μοιραζόμαστε και υπερασπιζόμαστε.
Οι προβληματισμοί μας δεν πρέπει να μας αφήνουν να ξεχνούμε πόσο ισχυρότεροι μπορούμε να είμαστε όταν ενεργούμε ενωμένοι."
Οι τρεις Πρόεδροι θα ολοκληρώσουν τις συζητήσεις με μία κοινή δήλωση, που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες το πρωί της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου στις 12:00 (ώρα Ελλάδος).
Θα ακολουθήσουν περισσότερες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Sassoli, Sassoli, Michel και Von der Leyen

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης