Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες διαδηλώσεις στην Γάζα ενάντια στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

tags :
Μεγάλες διαδηλώσεις στην Γάζα ενάντια στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ
Παλαιστίνιοι έκαψαν αμερικανικές σημαίες και φωτογραφίες του Donald Trump
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα (28/1) στην πόλη της Γάζας εναντίον ενός σχεδίου ειρήνης της Ουάσινγκτον που έχει σκοπό να διευθετήσει την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.
Φωνάζοντας «το σχέδιο δεν θα περάσει», οι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων, αμερικανικές σημαίες και εικόνες του Αμερικανού προέδρου Donald Trump.
Διαδηλώσεις αναμένονται επίσης στη Ναμπλούς και στη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη, οι οποίες προβλέπονται να συνεχιστούν τη νύχτα.
Ο Τραμπ υποδέχθηκε χθες, Δευτέρα (27/1) στην Ουάσινγκτον τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και τον ηγέτη της ισραηλινής αντιπολίτευσης Benny Gantz που αμφότεροι χαρακτηρίζουν ως ιστορικό το αμερικανικό σχέδιο.
Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν πως το αμερικανικό σχέδιο ευνοεί υπερβολικά το Ισραήλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προσάρτηση εβραϊκών οικισμών και της κοιλάδας του Ιορδάνη, μιας αγροτικής και στρατηγικής σημασίας περιοχής που καλύπτει περίπου το 30% της Δυτικής Όχθης, όπως και την επίσημη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Οι Παλαιστινιακές αντιδράσεις στο αμερικανικό σχέδιο

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στη Βρετανία Husam Zomlot δήλωσε πως το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου ουσιαστικά δίνει το πράσινο φως στο Ισραήλ να ιδρύσει ένα κράτος-απαρτχάιντ.
«Η 28η Ιανουαρίου 2020 θα είναι η επίσημη νομική επισφράγιση της έγκρισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ισραήλ, προκειμένου να εφαρμόσει ένα πλήρες σύστημα απαρτχάιντ» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Σήμερα ο Trump θα σπρώξει το Ισραήλ και τον Netanyahu πάνω από τον γκρεμό στο απαρτχάιντ» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης