Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατά +2,4% αυξήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2019

ΗΠΑ: Κατά +2,4% αυξήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2019
Τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ανάκαμψη σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (28/1) στοιχεία της Υπηρεσίας Απογραφής της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά +2,4% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019, όταν και είχαν υποχωρήσει κατά -3,1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,4%.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό των παραγγελιών διαμορφώθηκε στα 245,5 δισ. δολ. καθώς και ότι η Υπηρεσία αναθεώρησε επί τα χείρω τα στοιχεία του Νοεμβρίου, και συγκεκριμένα στο -3,1% έναντι 2% αρχικά.
Εφόσον εξαιρεθεί ο τομέας των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν κατά -0,1% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -0,4% προηγουμένως, καθώς οι παραγγελίες εξοπλισμού μεταφορών αυξήθηκαν κατά +7,6% στα 82,9 δισ. δολ.
Όσον αφορά τις αποστολές μεταποιητικών διαρκών αγαθών, καταγράφηκε πτώση -0,2% σε μηνιαία βάση, στα 250,4 δισ. δολ., ενώ οι παραγγελίες μη αμυντικών αεροσκαφών και εξαρτημάτων σημείωσαν «βουτιά» της τάξεως του -74,7%.
Παράλληλα, οι παραγγελίες βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησαν κατά σχεδόν -1% σε μηνιαία βάση, ενά παρόμοια ήταν η πτώση που σημειώθηκε και στις παραγγελίες οχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης