Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Οι επενδυτές στηρίζουν την Ελλάδα - Ισχυρή ζήτηση για το 15ετές ομόλογο

tags :
FT: Οι επενδυτές στηρίζουν την Ελλάδα - Ισχυρή ζήτηση για το 15ετές ομόλογο
Η Ελλάδα βγήκε σήμερα (28/1/2020) με την έκδοση 15ετούς ομολόγου
Στη θετική αντίδραση των επενδυτών στην έκδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου αναφέρονται οι Financial Times.
«Ισχυρή ήταν η ζήτηση για την πιο μακροχρόνια έκδοση ομολόγου από την Ελλάδα μετά την κρίση χρέους, σε μια τελευταία ένδειξη ότι οι επενδυτές χαίρονται να στηρίζουν σταδιακή επιστροφή της χώρας στις αγορές» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Οι προσφορές των επενδυτών φτάνουν τα 18 δισ. ευρώ, ενώ στόχος του ΟΔΔΗΧ είναι η άντληση 2 με 2,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζιτών που επικαλούνται οι Financial Times το επιτόκιο αναμένεται να είναι λίγο πιο κάτω από το 2%.
Σημειώνεται ότι η έκδοση του ομολόγου ήρθε μετά την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, με αποτέλεσμα τα ελληνικά ομόλογα να είναι μόνο δύο κατηγορίες πριν την επενδυτική βαθμίδα, που θα μπορεί να τα κάνει επιλέξιμα από την ΕΚΤ.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Δημήτρη Τσάκωνα, ο οποίος τονίζει πως η χώρα έχει ήδη καλυμμένες τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τη φετινή χρονιά.
Ο ίδιος σημειώνει πως η έκδοση θα μειώσει την εξάρτηση από βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια και πως δείχνει ότι αυξάνει το ενδιαφέρον των επενδυτών και επισημαίνει «προσφέρει στις αγορές το μήνυμα ‘ναι μπορούμε’».
Από την πλευρά του, ο Nick Wall, διαχειριστής στην Merian Global Investors που διακρατεί ελληνικούς τίτλους επισημαίνει «Πιστεύουμε ότι τα μεγάλα κέρδη για τα ελληνικά ομόλογα έχουν παρέλθει.
Δεν υπάρχει όμως και αφθονία επιλογών για επενδυτές κυβερνητικών ομολόγων που επιθυμούν και λίγη απόδοση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης