Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πόλεμος» για το ποδόσφαιρο - Ποινές -5 έως -10 βαθμών για ΠΑΟΚ - Ξάνθη, διέγραψε Ζαγοράκη η ΝΔ - Κίνδυνος για διαρροές στην ψηφοφορία 29/1

tags :
«Πόλεμος» για το ποδόσφαιρο - Ποινές -5 έως -10 βαθμών για ΠΑΟΚ - Ξάνθη, διέγραψε Ζαγοράκη η ΝΔ - Κίνδυνος για διαρροές στην ψηφοφορία 29/1
Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας
(upd) «Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να βρίσκεται εν μέσω των διασταυρούμενων πυρών Μαρινάκη - Σαββίδη, μετά τη νέα κόντρα που πυροδότησε η εισήγηση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού για τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναλάβει η κυβέρνηση άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ώστε ΠΑΟΚ και Ξάνθη να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Η τροπολογία που κατατέθηκε περιλαμβάνει ποινές -5 έως -10 βαθμών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.
Οριστικά το μεσημέρι της Τετάρτης (29/10) στις 13.00 μμ θα αρχίσει η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας για το θέμα της τροπολογίας επί των ποινών των ΠΑΟΚ - Ξάνθης, όπως ανακοίνωσε ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Μάλιστα θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως έγινε γνωστό από αυτά θα απέχουν τόσο το ΚΙΝΑΛ, όσο και το ΚΚΕ.
Ωστόσο στο Μαξίμου μετρούν τις ψήφους καθώς υπάρχει και ο φόβος διαρροών, ιδιαίτερα από Βουλευτές του Πειραιά.
Παράλληλα θα πρέπει να τονιστεί πως απών από την διαδικασία θα είναι και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω του ταξιδιού του στη Γαλλία.
Βέβαια και για τους κυβερνητικούς βουλευτές από την Βόρεια Ελλάδα υπάρχει φόβος για το αν θα ψηφίσουν λόγω του πολιτικού κόστους.
Με όλα αυτά αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας...

Image


Η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε ήδη την οργισμένη αντίδραση των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, με τη Θύρα 7 να προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι σε περίπτωση που συγκαλυφθεί το σκάνδαλο θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο.
Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.
«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.
Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.
Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.
Aπαντώντας σε ερώτηση αν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι: «Έχει εμπιστοσύνη ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Αυγενάκη.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, να περιμένετε διάταξη σύμφωνα με την οποία δεν θα γνωμοδοτείται ο υποβιβασμός σε θέματα της ΕΕΑ.
Δεν αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού, η ΕΕΑ είναι γνωμοδοτικό όργανο.
Κάνουμε ξεκάθαρο το νομοθετικό πλαίσιο».
Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα (27/1), η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με μια απόφαση «βόμβα» στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου, εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, με ψήφους 4-1 για τα αδικήματα και 3-2 για τις ποινές.
Θα πρέπει να τονιστεί πως η ποινή για τους «ακρίτες» αφορούσε παράβαση στο μετοχολόγιο, ενώ τους νταμπλούχους Ελλάδος βαραίνει η κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας.
Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία ζήτησε την απομάκρυνση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Σην ανακοίνωσή της ανέφερε πως: «από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του.
Είναι επικίνδυνος για τον αθλητισμό, την συνοχή της χώρας και επίορκος».
«Σύντομα το όνειρό σας να δείτε τον ΠΑΟΚ στο έδαφος θα γίνει εφιάλτης», ανέφερε η ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των αντιδράσεων των μελών της οικογένειας του ΠΑΟΚ μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του χαρακτήρισε την απόφαση εξοργιστική, άφησε αιχμές κατά πάντων και ξεκαθάρισε πως αν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ ο ίδιος θα αποχωρήσει από το κόμμα.

Κυβερνητικές πηγές: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ψαρεύει στα θολά νερά ας απαντήσει καθαρά - Πρέπει να τιμωρείται όποιος παρανομεί ή να μένει στο απυρόβλητο;

«Oι μεν δεν θέλουν καμιά τιμωρία ακόμη και αν έχει διαπραχθεί παρανομία, οι άλλοι θέλουν την καταστροφή των πρώτων με ποινές δυσανάλογες με τα παραπτώματά τους» αναφέρουν σε σχόλιό τους κυβερνητικοί κύκλοι.
Παράλληλα οι ίδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχου επιτίθενται στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως «και  ΣΥΡΙΖΑ, παλιά του τέχνη κόσκινο, μιζάρει στον λαϊκισμό πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να ψαρέψει στα θολά νερά τη στιγμή που ακόμη και οι ψηφοφόροι του του γυρίζουν την πλάτη.
Ας μας πει όμως καθαρά.
Πρέπει να τιμωρείται όποιος παρανομεί ή να μένει στο απυρόβλητο;
Η τιμωρία αυτή είναι ο υποβιβασμός;
Ας αφησει τα παραμύθια κι ας απαντήσει καθαρά.
 Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων.
Εκφραζει το κοινό συμφέρον. Η επιλογή της είναι πολιτική και κονωνική κι όχι οπαδική.
Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφηνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους.
Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Κυρίως για τους πολίτες που δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνονται εργαλεία στις επιδιώξεις κανενός».

Τσακαλώτος: Αποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για ΠΑΟΚ - Ξάνθη - Τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο τον βρίζουν οι πάντες

Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη, στις 13:00, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της τροπολογίας της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη για την αντιμετώπιση φαινομένων πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο.
Αναφερόμενος στους λόγους κατάθεσης του αιτήματος για ονομαστική ψηφοφορία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλ. Τσακαλώτος είπε ότι η τροπολογία είναι διόρθωση λάθους με ένα άλλο λάθος.
Ο κ. Τσακαλώτος ρώτησε εάν είναι αλήθεια ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ελευθέριος Αυγενάκης "έβαλε δύο ανθρώπους του στην επιτροπή", ότι μετά "δεν του "άρεσε το πόρισμα" και ότι "για να διορθώσετε τα λάθη φέρατε τροπολογία που παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο ποδοσφαίρου με αναδρομική ισχύ";
Να ξέρετε ότι τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο, τον βρίζουν οι πάντες είπε ο κ. Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, "εάν δεν σας άρεσε η επιτροπή θα μπορούσατε να είχατε εφαρμόσει νόμο Βασιλειάδη και να είχατε βάλει μια νέα επιτροπή, που να έχει την κάλυψη της (κοινοβουλευτικής) επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων. Δεν σας αρέσει η Βουλή και η λογοδοσία γιαυτό φτάσατε εδώ" είπε ο κ. Τσακαλώτος.
Το δικό μας ένστικτο, πρόσθεσε, είναι να ακολουθήσουμε το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής, και να αποχωρήσουμε, διότι είμαστε ενάντια στην τροπολογία αλλά και στον χειρισμό που μας έφτασε στα φαινόμενα "διχασμού" που μας περιέγραψε η υπουργός Πολιτισμού, είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: Θέλουμε, όμως, να το ψηφίστε ένας-ένας, μία-μία, με ονομαστική ψηφοφορία.
Γιαυτό την καταθέσαμε.
Θέλουμε, όλοι οι βουλευτές, αφού φτιάξατε το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη αυτού που κάνατε, είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός - Με αυτή την τροπολογία «βιάζεται» και η κυβέρνηση και η κοινή λογική - Nόμος έκτρωμα

Σκληρή ανακοίνωση Ολυμπιακού: Η κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε καυστική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως με αυτή την τροπολογία δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται.
Αντιθέτως "βιάζεται" και η κυβέρνηση και η κοινή λογική".

Ανλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού

Προς τον Πρωθυπουργό
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Προς τους Αρχηγούς των Κομμάτων
Προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως είχε καθήκον απέναντι σε ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, χρησιμοποιώντας αδιάσειστα στοιχεία προερχόμενα από Δημόσιες Αρχές, κατήγγειλε ακραία παρανομία των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθη, που αφορούσε την παράνομη απόκτηση της ΠΑΕ Ξάνθης και των εγκαταστάσεών της (γήπεδα, ξενώνας, γραφεία κλπ) από εταιρεία πραγματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη.
Πρόκειται για πράξη (πολυιδιοκτησία) που τιμωρείται με υποβιβασμό και για τις δυο ομάδες.
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με συντριπτική πλειοψηφία 4 προς 1 ψήφους (το 80% των μελών της προϋπήρχαν της αλλαγής της κυβέρνησης) μετά από έρευνα και συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα θεσμικά όργανα, εξέδωσε δεσμευτική απόφαση/πόρισμα με την οποία αφού διαπίστωσε όλες τις παρανομίες, παρέπεμψε στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της Super League για την επιβολή της ποινής αποβολής από το πρωτάθλημα.
Με τη δημοσίευση της απόφασης, κατά πρωτοφανή τρόπο, τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, με την κωμική δικαιολογία ότι η τιμωρία των παρανομιών αυτών δήθεν διαταράσσει την κοινωνική συνοχή, προανήγγειλαν την τροποποίηση των διατάξεων που υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμοστούν με άλλες που αντί της ποινής του υποβιβασμού θα προβλέπουν αφαίρεση 5-10 βαθμών από τις υπαίτιες ΠΑΕ.
Ταυτόχρονα, προανήγγειλαν και την παραμονή και συμμετοχή των δύο παρανόμων ομάδων στο ήδη αλλοιωμένο πρωτάθλημα, επιτρέποντας έτσι σε οποιαδήποτε ΠΑΕ έχει οικονομική δύναμη να αγοράζει όσες ομάδες θέλει, ομάδες που συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση, εξασφαλίζοντας μέσα από αυτή την παρανομία τον τίτλο του πρωταθλητή.
Με αυτό τον τρόπο, αγνοούν τους κανονισμούς των διοργανώσεων της UEFA (Άρθρο 5) οι οποίοι εφαρμόζονται αναλογικά σε όλα τα Πρωταθλήματα των Ευρωπαϊκών χωρών, όπου ρητώς απαγορεύεται να συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση δύο ομάδες που είτε άμεσα είτε έμμεσα λειτουργούν υπό την επιρροή ενός ιδιοκτήτη.
Την παρούσα ανακοίνωση – ανοικτή επιστολή απευθύνουμε στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους Αρχηγούς των Κομμάτων και στους βουλευτές όλων των κομμάτων για να προλάβουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, την ψήφιση και εφαρμογή ενός νόμου έκτρωμα ο οποίος θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και έλεγχο ομάδων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη και θα μεταβάλει το τρέχων πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων.
Δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η κυβέρνηση να ενδίδει σε εκβιασμούς και να χαϊδεύει την παρανομία.
Με αυτή την τροπολογία δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται.
Αντιθέτως «βιάζεται» και η κυβέρνηση και η κοινή λογική.
Με αυτή την τροπολογία η κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα παρεμβαίνοντας ωμά στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης.
Κύριοι και κυρίες, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και πράξτε ανάλογα, η κοινωνική συνοχή αφορά τους πολίτες όλης της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τραγικοί πολιτικοί χειρισμοί Αυγενάκη και κυβέρνησης οδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο χάος

Για «τραγικούς πολιτικούς χειρισμούς» που «οδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο χάος» κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας την παραίτησή του.
Όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει νομοθεσίας ορίζεται ότι «τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων».
«Ο κ. Αυγενάκης, προκειμένου να αποφύγει τη βάσανο της δημόσιας συζήτησης επί των επιλογών του και προκειμένου να έχει απόλυτο έλεγχο και χωρίς πιθανότητα εκπλήξεων, επέλεξε να μην εφαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο που διασφάλιζε τη διαφάνεια και δεν έθεσε την αλλαγή της σύνθεσής της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής», τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Έτσι, ο κ. Αυγενάκης δολίως παραπλάνησε τη Βουλή δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τη θητεία της, ενώ αμέσως μετά προχώρησε σε αντικαταστάσεις των μελών της».
«Η ενέργεια αυτή από μόνη της γεννά αναπάντητα ερωτήματα και σκιές.
Οι χειρισμοί του κ. Αυγενάκη, λοιπόν, είναι αυτοί που οδήγησαν στο απόλυτο αδιέξοδο που βρισκόμαστε σήμερα.
Οφείλει να εξηγήσει λοιπόν ποια η σκοπιμότητα της παράκαμψης του νόμου, ποια η σκοπιμότητα των αντικαταστάσεων των μελών της ΕΕΑ χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:
«Οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σήμερα, που παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να διορθώσει τη ζημιά που έχει ήδη γίνει.
Το καλύτερο θα ήταν ο κ. Αυγενάκης να παραιτηθεί και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το χάος που έχει επιφέρει στον αθλητισμό και για τις συνθήκες διχασμού στις οποίες οδηγεί την ελληνική κοινωνία».

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Με ένα λιτό σχόλιο του Τομέα Αθλητισμού του κόμματος, το Κίνημα Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση ως αποκλειστική υπεύθυνη για την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η ανακοίνωση του Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής αναφέρει: «Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Αυτό που παρακολουθούμε είναι ένα μπάχαλο με τη σφραγίδα της.
Χρειάζονται βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές».

Βελόπουλος: Δεν με ενδιαφέρει ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο ΠΑΟΚ - Το θέμα είναι εθνικό


Για ερασιτεχνισμό στο θέμα του ΠΑΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση το νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με θέμα «Επίδομα Γέννησης και λοιπές διατάξεις», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
«Δεν με ενδιαφέρει ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο ΠΑΟΚ αλλά η Ελλάδα.
Το ζήτημα είναι εθνικό.
Και οι επιχειρηματίες δεν είναι ούτε με τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό.
Είναι απλά επιχειρηματίες», είπε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε: «Η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε από μία κόντρα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων της Κροατίας και της Σερβίας.
Χθες αναρτήθηκε στην Τούμπα πανό που μιλούσε για διχασμό της Ελλάδας.
Κι εγώ είμαι οπαδός ομάδας αλλά δεν κάνω παρέα με τον Σαββίδη ή τον Αλαφούζο.
Βρίζουν τώρα οι Ολυμπιακοί τους ΠΑΟΚτζήδες και το αντίστροφο και πάμε να κόψουμε την Ελλάδα στα δύο».
Ο κ. Βελόπουλος καταλόγισε ευθύνες στον υφυπουργό Αθλητισμού και τον κατηγόρησε ότι από «υπουργός έγινε εμπρηστής».

H οργισμένη αντίδραση της Θύρας 7

Παρατηρούμε τις τελευταίες ώρες ένα απίστευτο σκούξιμο και ένα κλάμα απο τα πολιτικά και όχι μόνον τσιράκια του Ρώσου ολιγάρχη. Σκούξιμο και απο τους οπαδούς της πλάκας που ενώ μέσα στην πόλη τους η φάπα πάει σύννεφο απο Ηρακλειδείς και Αρειανούς (στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν βγαίνουν απο τα τραίνα) απειλούν μέχρι και με απόσχιση απο την Ελλάδα!
Και όλα αυτά γιατί; Γιατί ο εκπρόσωπος ρωσικών κεφαλαίων, με τον ύποπτο ρόλο στο Μακεδονικό, πιάστηκε με την κλεμμένη γίδα στην πλάτη!
Η πολυιδιοκτησία απαγορεύεται και η ασυλία που απολάμβανε ο Σαββίδης τελείωσε.
Η απόφαση της ΕΕΑ δεν άρεσε οπότε τώρα οι οπαδοί-ορντινάντζες του Ρώσου την πέφτουν στην κυβέρνηση για να σωθούν ενώ θα έπρεπε να την πέσουν στον Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι που κηλίδωσε την όποια, μικρή ιστορία έχει η ομάδα τους.
Η μεγαλύτερη οπαδική θάλασσα, η Θύρα 7 και ο ΜΙΣΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ο λαός του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ήδη απογοητευτήκαμε πλήρως απο τον Αυγενάκη ο οποίος έκανε κωλοτούμπα βάζοντας σκιές στη νομιμότητα και την αλήθεια για να μη φάει το πολιτικό κόστος. Θα έχει την τύχη του Κοντονή και του Βασιλειάδη κι αυτός.
Ελπίζουμε να μην απογοητευτούμε και συνολικά απο την κυβέρνηση γιατί βλέπουμε κάποιους έτοιμους με τα σφουγγάρια στα χέρια να σβήσουν την ατιμία και τη βρωμιά του Ρώσου!
Δε φανταζόμαστε η μάλλον δε θέλουμε να φανταστούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποκύψει στους εκβιασμούς και στον τραμπουκισμό των τσάτσων του Ρώσου και των καρπαζοεισπρακτόρων της Θεσσαλονίκης.
Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι της κυβέρνησης! Προσεξτε καλά και ακούστε καλά:
Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και μην εκβίαζεστε με τις γελοιότητες των «λουλουδιών της απόσχισης» που λένε κάποιοι εντολοδόχοι του ολιγάρχη.
Αν ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να κάνετε παρέμβαση για να καλύψετε το σκάνδαλο και να μην πληρώσουν οι ένοχοι δεν θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο όπως απειλούν αυτοί, αλλά κι εσείς και η κυβέρνηση σας και ο Ρώσος με τα τσιράκια του θα αναγκαστείτε να φύγετε απο την Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει μέτρο γης για κανέναν σας εδώ.
Οι φίλαθλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, η μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα στη χώρα απαιτούμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΟΝΟΜΙΑ.
Και δεν θα δεχτούμε τίποτα άλλο. Μετρήστε καλά τις επόμενες κινήσεις αλλιώς θα έχετε να κάνετε με ένα τσουνάμι που όμοιο του δεν θα έχετε ξαναδεί...

Με πόλεμο απειλεί την κυβέρνηση η Θύρα 4 του ΠΑΟΚ

Με ανακοίνωση του ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ «Θύρα 4» τοποθετήθηκε με αφορμή την εισήγηση της ΕΕΑ με την οποία ζητείται η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής από το πρωτάθλημα.
Στην ανακοίνωση ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ «Θύρα 4» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο κύριος υπεύθυνος για το σημείο που φτάσαμε αλλά και το πού θα πάμε από εδώ και στο εξής, είναι ένας και έχει το ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της του Σ.Φ. ΠΑΟΚ «Θύρα 4»: Η σημερινή γνωμοδότηση της ΕΕΑ δεν μας κάνει σοφότερους στα περί ελληνικού ποδοσφαίρου, για του οποίου τα επίπεδα σήψης και βρωμιάς δεν αμφιβάλαμε ποτέ.
Υπενθυμίζει σε εμάς όμως, το λαό του ΠΑΟΚ, ότι όσα κατακτήσαμε στην πορεία της ιστορίας δεν μας χαρίστηκαν αλλά τα κατακτήσαμε με αίμα και πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι εδώ και καιρό ο συμπαθής επαρχιώτης αλλά πήρε τη θέση που του αξίζει και αυτό ενοχλεί.
Ήρθε η ώρα για τον λαό του ΠΑΟΚ (από τον απλό φίλαθλο που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον κάθε συνδεσμίτη) να ξυπνήσει και να δει την αλήθεια κατάματα: είμαστε σε πόλεμο.
Ήδη πολλά ονόματα αναφέρθηκαν ως ονόματα υπευθύνων για αυτήν τη γνωμοδότηση-παρωδία.
Λοιπόν όχι, ένοχα δεν είναι τα μέλη της ΕΕΑ Τσουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης που χωρίς κανένα στοιχείο γνωμοδότησαν εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του Ολυμπιακού.
Ακόμη και αν έχουν ακουστεί και γραφτεί διάφορα για τα πεπραγμένα του πρώτου, ακόμα και αν οι δύο τελευταίοι βρέθηκαν στην επιτροπή μόλις πρόσφατα για να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο σύστημα.
Υπεύθυνος δεν είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης, γιατί σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι. Θα περίμενε κανείς την παραμικρή πυγμή και αίσθημα δικαιοσύνης από κάποιον, ο οποίος μόλις πριν από λίγο καιρό κατηγορήθηκε ευθέως, πως συνομιλούσε με εκβιαστές και ποινικούς που ερευνώνται για μαύρο χρήμα, αλλά αντί για να ελεγχθεί από το κόμμα του υπουργοποιήθηκε;
Στους λίγους μήνες που βρίσκεται στη θέση του το μόνο που έχει να επιδείξει είναι οι φωτογραφίες που έβγαλε με όλα τα μέλη της μίας και πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης που εδρεύει στον Πειραιά, τους μπράβους της αλλά και τα γιουσουφάκια της στην πόλη μας.
Ακόμα και αν παίζει τόσο εξόφθαλμα το ρόλο αυτοφοράκια σε νυχτερινό κέντρο, ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη σημερινή ξεφτίλα.
Υπεύθυνος δεν είναι ούτε ο Ολυμπιακός γιατί πάντα εξέφραζε ό,τι πιο άθλιο στον αθλητισμό Ελλάδας και Κολομβίας.
Φορτωμένοι διαχρονικά με όλον τον ποινικό κώδικα και μην έχοντας πληρώσει ποτέ για κανένα από τα εγκλήματά τους, έφτασαν στο σημείο να κουνάνε το δάχτυλο στον ΠΑΟΚ και να παριστάνουν τους αδικημένους.
Σίγουρα δεν φταίνε αυτοί γιατί πολύ απλά παίζουν το παιχνίδι τους: δεκαετίες ολόκληρες εκβιάζουν, χειραγωγούν, στήνουν, κλέβουν.
Από κατηγορούμενοι, με τη σκανδαλώδη στήριξη της κυβέρνησης βρέθηκαν σε θέση κατήγορου, με στόχο την επαναφορά της κανονικότητας που και οι πλέον αφελείς κατάλαβαν τι σημαίνει και σε κοινωνικοπολιτικό αλλά και σε αθλητικό επίπεδο.
Ο κύριος υπεύθυνος για το σημείο που φτάσαμε αλλά και το πού θα πάμε από εδώ και στο εξής, είναι ένας και έχει το ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δικαίωσε απόλυτα τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά κατά την εκλογή του και εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του κουμπάρου της αδερφής του. Πλέον για τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, πλέον κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επίσημα εναποθέσει την πρωθυπουργία στο Βαγγέλη Μαρινάκη και γι’ αυτό κρίνεται ένοχος ο ίδιος αλλά και όσοι επιμένουν να τον στηρίζουν και να μην βλέπουν αυτό που έρχεται. Πριν ενάμιση χρόνο, στις δράσεις για το κλεμμένο πρωτάθλημα, φυτεύτηκε ο σπόρος στις καρδιές μας. Με αδικίες σαν τη σημερινή να τον ποτίζουν όλο και περισσότερο, σύντομα το λουλούδι της απόσχισης θα φυτρώσει και τότε η πραγματικότητα θα είναι πολύ διαφορετική.
Ο ΠΑΟΚτσής πρέπει να γνωρίζει πως σε αυτούς τους αγώνες πάντα θα είναι μόνος του.
Από το ξέσπασμα του πολέμου κατά της εγκληματικής με το πέναλτι στον Μακ, τα δικαστήρια και τις διώξεις, στο φιάσκο της κορδέλας και στο κλεμμένο πρωτάθλημα του 2018, σύμμαχοι και φίλοι μετρήθηκαν και βρέθηκαν λειψοί.
Δεν περιμένουμε καμία αντίδραση από κανέναν πολιτικό και κανέναν φορέα στο βορρά, ευκαιρίες υπήρξαν άπειρες αλλά προτιμήθηκε η δουλοπρέπεια. Έτσι και θα αντιμετωπίζεστε, σαν δούλοι.
Πλέον, μιλάει ο λαός.
ΠΑΟΚτσή, είσαι σε πόλεμο
Μετά τιμής,
ΣΦ ΠΑΟΚ Θύρα 4».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης