Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επιφυλακή η διεθνής κοινότητα για τον κοροναϊό - Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός ξένων υπηκόων από την Κίνα

tags :
Σε επιφυλακή η διεθνής κοινότητα για τον κοροναϊό - Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός ξένων υπηκόων από την Κίνα
Η Γερμανία θα απομακρύνει 90 πολίτες από την Ουχάν, το Μαρόκο 100, κυρίως σπουδαστές και ο Καναδάς 167 πολίτες
Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει για την εξάπλωση του κοροναϊού, με μια σειρά από χώρες να προχωρούν σε επαναπατρισμό των υπηκόων τους που βρίσκονται στην Κίνα.
Tο πρώτο αεροπλάνο για τον επαναπατρισμό γάλλων υπηκόων από την κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εκδηλώθηκε ο νέος κοροναϊός, είναι πιθανό να τους φέρει πίσω στο Παρίσι μεθαύριο, Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Jean-Baptiste Djebarri.
«Θα υπάρξει μια πρώτη πτήση επαναπατρισμού η οποία θα αναχωρήσει από το Παρίσι αύριο και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει την Πέμπτη με ανθρώπους ... που δεν έχουν συμπτώματα», δήλωσε ο υπουργός στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι CNews.
«Οι άνθρωποι αυτοί θα τεθούν σε καραντίνα. Και μετά θα υπάρξει μια δεύτερη πτήση σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθορισθεί, με ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα και είναι πιθανόν φορείς του ιού, για τους οποίους θα φροντίσουμε στο Παρίσι», πρόσθεσε.
Η Νότια Κορέα θα στείλει πτήσεις τσάρτερ για να απομακρύνει τους υπηκόους της από την Ουχάν, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Chung Sye - Kyun.
Τα αεροσκάφη θα φτάσουν στην κινέζικη πόλη την Πέμπτη.
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κάνει ό,τι “είναι απαραίτητο” για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κοροναϊού και δήλωσε ότι θα σταθεροποιήσει τις χρηματοοικονομικές αγορές, καθώς επιβεβαιώθηκε το τέταρτο κρούσμα του ιού στην χώρα.
“Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες και να ελαττώσει τις επιπτώσεις στην οικονομία,” δήλωσε ο υπουργός των Οικονομικών στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Σεούλ.
Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού χρησιμοποιώντας τα κονδύλια έκτακτης ανάγκης από τον προϋπολογισμό, συμπεριλαμβανομένων και κονδυλίων 20,8 δισεκατομμυρίων γουόν (17,8 εκατομμυρίων δολαρίων) η διάθεση των οποίων υπάρχει σε σχετική πρόβλεψη για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης.
Η Νότια Κορέα το 2015 κατάρτισε έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία της να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS).
Πτήση τσάρτερ θα στείλει και η Ιαπωνία, με τον υπουργό Εξωτερικών Toshimitsu Motegi να δηλώνει ότι η πτήση μπορεί να μεταφέρει 200 επιβάτες.
Η Ιαπωνία σχεδιάζει να στείλει και άλλα τσάρτερ, καθώς περίπου 650 Ιάπωνες υπήκοοι θέλουν να εγκαταλείψουν την πόλη.
Το Καζακστάν ζήτησε από το Πεκίνο να επιτρέψει σε 98 φοιτητές να εγκαταλείψουν την Ουχάν, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Shukhrat Nuryshev.
Η Γερμανία θα απομακρύνει 90 πολίτες από την Ουχάν, το Μαρόκο 100, κυρίως σπουδαστές και ο Καναδάς 167 πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης