Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ο κοροναϊός κλυδωνίζει την οικονομία, αλλά η κινεζική κυβέρνηση θα στηρίξει τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στην κρίση

Κίνα: Ο κοροναϊός κλυδωνίζει την οικονομία, αλλά η κινεζική κυβέρνηση θα στηρίξει τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στην κρίση
Η Ρυθμιστική Επιτροπή Τραπεζών της Κίνας δήλωσε ότι θα στηρίξει τις εταιρίες που πλήττονται από την κρίση, με μέτρα όπως η μείωση των επιτοκίων των δανείων και η βελτίωση των ρυθμίσεων ανανέωσης και παράτασης των δανείων
Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές και οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν έντονα σήμερα Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, καθώς τομείς όπως τα ταξίδια και η βιομηχανική παραγωγή πλήττονται από τις ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και στην παγκόσμια οικονομία.
Η επιδημία του κορωναϊού χτύπησε την Κίνα την ώρα που η οικονομία της αναπτύσσεται ήδη με το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 30 χρόνων.
Το 2019, η οικονομία αυξήθηκε μόλις κατά 6,1%.
Καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έπληξε τις εξαγωγές, η κατανάλωση, είχε γίνει μια πολύ πιο σημαντική πηγή ανάπτυξης και τώρα πλήττεται κι αυτή, όπως επισημαίνουν σε άρθρο τους οι Financial Times.
Με τα εργοστάσια, τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις να κλείνουν για διάστημα ακόμη και 15 ημερών και την οικονομική ζωή της Κίνας να οδηγείται σιγά-σιγά σε μια προσωρινή παράλυση, ο Andrew Milligan, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής της Aberdeen Standard Investments, υποστηρίζει μιλώντας στους FT ότι, «Ακόμη και αν υποτεθεί ότι οι αρχές κάνουν το καλύτερο δυνατό, θα υπάρξει βραχυπρόθεσμο οικονομικό σοκ».
Αλλά όπως πρόσθεσε, «οι  προοπτικές για τις παγκόσμιες αγορές θα είναι ουσιαστικά διαφορετικές.
Είμαστε ακόμη στην αρχή ».
Ανταποκρινόμενος στην ανησυχία των Κινέζων πολιτικών για την οικονομική επιβράδυνση από την εκδήλωση της επιδημίας, ο τραπεζικός και ασφαλιστικός ρυθμιστικός φορέας της Κίνας ανακοίνωσε πως θα στηρίξει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση της επιδημίας.
Η Ρυθμιστική Επιτροπή Τραπεζών της Κίνας δήλωσε ότι οι εταιρείες θα λάβουν στήριξη «μέσω μέτρων, όπως η μείωση των επιτοκίων δανείων και η βελτίωση των ρυθμίσεων για τις πολιτικές ανανέωσης και παράτασης των δανείων».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης