Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Γεωργιάδη - Pyatt με φόντο τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τις αμερικανικές επενδύσεις

tags :
Συνάντηση Γεωργιάδη - Pyatt με φόντο τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τις αμερικανικές επενδύσεις
Ο Αμερικανός Πρέσβης διαπίστωσε μεγάλη πρόοδο σχετικά με την «αναζωογόνηση» των ναυπηγείων Ελευσίνας από την ONEX
Συνάντηση είχε ο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt με θέμα τις αμερικανικές επενδύσεις.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Αμερικανού Πρέσβη στο Twitter, συζήτησε με τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης την μεγάλη πρόοδο σχετικά με την «αναζωογόνηση» των ναυπηγείων Ελευσίνας, για τα οποία ενδιαφέρεται η ONEX, για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Ανάρτηση για τη συνάντηση έκανε και το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο έγραψε: «Ο ΥΠΑΝΕ, Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, παρουσία του ΥφΥΠΑΝΕ, Νίκου Παπαθανάση.
Στο επίκεντρο της συζήτησης η πορεία των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και τα ναυπηγεία Ελευσίνας».

Κίνδυνος για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

«Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις, υπάρχει business plan κι ένα ορατό χρονοδιάγραμμα, που μπορεί σύντομα να βγάλει τα ναυπηγεία Ελευσίνας από το τέλμα.
Αλλά αν δεν βρεθεί λύση, τέλος Μαρτίου θα κλείσουν» δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, που παρουσίασε και το σχετικό χρονοδιάγραμμα στο σωματείο εργαζομένων.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά, ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως εφόσον όλα πάνε καλά και η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών επιτευχθεί, θα προχωρήσει η επόμενη φάση που είναι κατά το μοντέλο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, υπό τους όρους τής κατά προτεραιότητα πληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης