Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα φάση τζιχάντ ξεκινά το ISIS, καλεί σε επιθέσεις εναντίον των Εβραίων και του Ισραήλ

Νέα φάση τζιχάντ ξεκινά το ISIS, καλεί σε επιθέσεις εναντίον των Εβραίων και του Ισραήλ
Τα μάτια του χαλιφάτου, είναι στραμμένα στην Ιερουσαλήμ - Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα δείτε (...) κάτι που θα σας κάνει να ξεχάσετε τη φρίκη, προσθέτει ο εκπρόσωπος του ISIS, κι αυτό για να επιστρέψουν οι Εβραίοι, αυτά που έχουν κλέψει από τους μουσουλμάνους
Σε νέο ηχητικό μήνυμα που διοχέτευσε στη δημοσιότητα σήμερα Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως θέλει να αρχίσει μια «νέα φάση» του «τζιχάντ» της στοχοθετώντας ειδικά το Ισραήλ.
Ο νέος αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, ο Abu Ibrahim al-Hasemi al-Qurashi, είναι «αποφασισμένος» να αρχίσει μια «νέα φάση που δεν είναι άλλη από το να πολεμήσει τους Εβραίους και να επιστρέψει αυτά που έχουν κλέψει από τους μουσουλμάνους», δηλώνει ο Abu Hamsa al-Qurashi σ' αυτό το διαρκείας 37 λεπτών μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε μέσω της εφαρμογής Telegram.
Στην ηχογράφηση η φωνή που φέρεται ότι ανήκει στον Abu Hamsa al-Qurashi λέει ακόμη πως η οργάνωση επιδιώκει την αποτυχία της «συμφωνίας του αιώνα», μια αναφορά στο ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή του αμερικανού προέδρου Donald Trump, που αναμένεται να παρουσιασθεί αργότερα σήμερα.
Το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνουν πως δεν μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητα αυτού που μιλά στο ηχογραφημένο μήνυμα, επισημαίνουν ωστόσο πως αυτό εστάλη στα συνήθη όργανα προπαγάνδας της οργάνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Τα μάτια των στρατιωτών του χαλιφάτου, όπου κι αν βρίσκονται, είναι πάντα στραμμένα στην Ιερουσαλήμ», προσθέτει ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους.
«Μέσα στις επόμενες ημέρες, αν θέλει ο Θεός, θα δείτε (...) κάτι που θα σας κάνει να ξεχάσετε τη φρίκη» του παρελθόντος, λέει ακόμη ο Abu Hamsa al-Qurashi, υπαινισσόμενος μια ενδεχόμενη επίθεση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης